Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nechcete v MHD platiť pokuty? Stačí si prelúskať 100 strán...
Zdielať na

Nechcete v MHD platiť pokuty? Stačí si prelúskať 100 strán...

Napriek tomu, že lístok na MHD si kúpil a riadne označil, dostal od revízora pokutu. Pán Miroslav z Bratislavy je nahnevaný! Pokutu 40 eur odmieta zaplatiť. Podľa dopravného podniku ale cestoval v noci, nie cez deň a preto má teraz problém.

Miroslav si v stánku kúpil hodinivý lístok, nasadol na nočný spoj ale oslovil ho revízor. "Normálny občan, ktorý necestuje každý deň nočným spojom nemôže vedieť, že to v noci neplatí," vraví prichytený pasažier.

V Bratislave, tak ako aj v iných väčších mestach je viacero listkov. Viac druhov ale môže znamenať aj viac problémov. "Je tam napísané 60 minút, platí v sobotu aj v nedeľu aj že pri nástupe treba cviknúť. Nikde ale nie je napísané, že sa to nesmie použiť na nočný spoj," krúti hlavou pán Miroslav.

SMS bez pokuty

Toto hovoril aj revízorovi, ten ale na pokute trval. "Podmienky cestovania určuje cestovný poriadok a tarifa. Každý cestujúci je povinný si ju naštudovať," upozorňuje hovorkyňa bratislavského dopravného podniku Agáta Staneková.

Zaujímavá však je ale aj ďalšia vec. Pán Miroslav cestoval so svojím kolegom, ten si lístok nekúpil v automate, ale cez mobil. V esemeske tiež nie je napísané, že lístok je nočný, pokute sa ale vyhol. "Je to na základe poriadku, ktorý tarifu stanovuje a tiež tým, že  podporujeme kupovanie cez SMS," povedala A. Staneková.

Poriadok ako kniha

Ak sa teda  problémom v MHD chcete vyhnúť, naštudovať si prepravný poriadok nie je na zahodenie. Chce to ale veľkú dávku trpezlivosti, keďže  tento dokument je rozpísaný až na sto stranách!

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy