Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poslanec Fico musí vyť s Putinovými nočnými psami
Zdielať na

Poslanec Fico musí vyť s Putinovými nočnými psami

Zdroj: Blesk.cz

Keď sa šéf slovenskej enklávy ruských nočných psov vyhráža reportérom Slobodnej Európy použitím zbrane, polícia zadrží len novinárov. Na prvý pohľad by sa zdalo, že policajti sú prosto len neschopní a ich intelekt zľahka zaostáva za priemerom, no pravda nie je ani zďaleka taká ružová. Vláda poslanca Fica bude robiť všetko preto, aby sa jej popri silnej konkurencii všakovakých Kotlebov a Kollárov podarilo pretlačiť späť do Putinovho hrubého čreva.

Ten typ motorky, na ktorom sa parí zadok Jozefa Hambálka, slovenského šéfa pobočky ruskej teroristickej úderky, je vo svojej podstate remeselne dokonalým zhmotnením idey anarchie. Kúpiť si ju, samozrejme, môže ktokoľvek, kto si na ňu dokáže zarobiť, nakradnúť, alebo vydojiť potrebný obnos zo štátneho rozpočtu. Že na ňu dokáže vyložiť svoj pivný pupok, však z neho ešte neurobí vlka. Vlk je slobodný, ide kam chce, žerie, čo si sám uloví. Pes beží na vôdzke svojho pána a dostáva zvyšky od jeho stola.

Putinovi motorkári sú síce primitívni násilníci, no pri svojich zločinoch len plnia príkazy z Kremľa. Pod ochranou a na príkaz ruského štátu pomáhajú vraždiť Ukrajincov, kradnúť cudziu zem, či šíriť lacnú, gýčovú propagandu. Nie je to žiaden motorkársky gang, len tlupa drobných zločincov v politickom žolde. Môžu byť fyzicky nebezpeční, obzvlášť ak ich stretnete vo veľkej svorke, no na to, aby sa postavili skutočnej moci, nemajú gule. Ochotne sa s ňou prostituujú, odpor jej nekladú, kľačia pred ňou verejne a poslušne držia. V najlepšom prípade by ich bolo možné považovať za štátnych teroristov.

Až niekde stretnete Jozefa Hambálka na motorke, pokojne mu zaštekajte na pozdrav.

Problémom je, že aj štát na Hambálka iba šteká, ale nehryzie. Pri podobnom incidente by bolo celkom namieste očakávať, že polícia okamžite preverí, či Hambálek naozaj legálne vlastní zbraň. Ak áno, v tomto okamihu by ju už mať nemal. Povolenie vlastniť zbraň totiž podlieha pomerne prísnym podmienkam, aspoň na papieri. Človeku, ktorý sa ňou vyhráža neozbrojeným novinárom, by ju rozhodne mali bez prieťahov odobrať. Vlastniť zbraň je privilégium, nie základné ľudské právo.

Občan členskej krajiny NATO a EÚ by mohol právom očakávať, že štát nepovolí otváranie pobočiek teroristických zoskupení, ktoré pracujú v prospech nepriateľskej mocnosti. Rusko totiž definuje NATO ako svojho nepriateľa, vojensky okupuje časť územia nášho suseda a vedie na jeho území nevyhlásenú vojnu. Svoje záujmy na našom území deklarovalo celkom otvorene a zánik sovietskeho impéria, ktoré nás vojensky okupovalo, považuje za najväčšiu tragédiu vo svojich dejinách. Alebo celkom zjednodušene: Moskva nás považuje za vzbúreneckú guberniu, ktorá zradila matičku Rus. Chce ju späť.

Noční psi sú teroristická zberba Kremľa, ktorú by každá príčetná vláda z nášho územia hnala svinským krokom. Vláda poslanca Fica jej namiesto toho necháva v rukách vojenskú techniku a zdá sa, že aj funkčné zbrane, ktoré smú jej príslušníci legálne vlastniť. A má to svoju logiku. Hambálek, ako kamarát Roberta Kaliňáka, je jednou z posledných slamiek, ktorých sa táto politická spodina chytá.

Vládu Smeru budú už navždy symbolizovať mŕtve telá Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, prsia Márie Troškovej, dobití farmári, Bašternákove bugatti so stočenými kilometrami, premiérsky byt v Bonaparte, milión eur na stole a unesený Vietnamec pred vládnym hotelom. Je jedno, akých bielych somárov namiesto seba poslanec Fico nastrčí, na Západe niet politika, ktorý by sa ich dotkol trojmetrovou tyčou. Sú toxickí a šíria okolo seba pach zločinu. Na formálnych, oficiálnych akciách ich síce strpieť musia, európski lídri si dajú štipce na nosy a voľajako to vydržia, no za naozajstný rokovací stôl si s nimi nikto nesadne.

Ak sa Ficovi s Kaliňákom nepodarí presvedčiť Kremeľ, že dokážu byť populistickejší ako Kollár so Sulíkom a násilníckejší ako Koltebovi sympatizanti, budú ich vyhliadky do budúcnosti pochmúrne. Buď dožijú niekde v Belize, kde budú v porovnaní s naozajstnými mafiánmi vždy iba štvrtá liga, alebo si z nich akákoľvek budúca slovenská vláda urobí prominentné symboly konca ficovskej éry.

Súvisiace články