Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čiara
Zdielať na

Čiara

Zdroj: SITA

Na Slovenskej politickej scéne sa udomácnil nový termín. Vôbec sa mi nepáči. Predseda vlády obviňuje opozíciu, že je za čiarou priživovať sa na vražde novinára. Opozícia zase kričí, že je za čiarou, ak premiér so svojou suitou chce za daných okolností naďalej vládnuť tejto krajine. A pritom mám pocit, že obe zoskupenia sú tak trochu „out" zo slovenskej reality.

Termín čiara zrejme zvolili naši politici úmyselne, aj keď vzhľadom na agrárny charakter krajiny medzi Tatrami a Dunajom by sa oveľa viac hodilo slovíčko medza. Lenže tu je zásadný problém. Medzu medzi dvoma roľami nemožno len tak bez následkov rozorať. Pomyselná čiara je však niečo, čo volení zástupcovia nášho pospolitého ľudu veľmi radi a často obchádzajú. Najmä, ak opäť použijeme tenisovú terminológiu, v minulosti študovali, podnikali alebo len dovolenkovali s hlavným rozhodcom turnaja.

Ak je tu niekto zrelý na „out", ste to vy, vážení, platení z našich daní. Priživujete sa na nešťastnej smrti jedného z nás, okázalo a bez následkov. No ak raz na Slovensku niekto zavraždí aktívneho politika, novinárska obec bude postupovať rovnako. A budeme si kvit!

Súvisiace články