Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
SNS je prepojená s Talianmi: Pravá ruka Andreja Danka obchodovala s Vadalom
Zdielať na

SNS je prepojená s Talianmi: Pravá ruka Andreja Danka obchodovala s Vadalom

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V SNS je prepojení na Talianov z východu viac. Zmluvy s ich firmami podľa SaS podpisovala ešte ako šéfka pozemkového fondu Gabriela Matečná, dnes je ministerkou za SNS.

Ján Hoľka, ktorý je považovaný za pravú ruku šéfa SNS Andreja Danka, mal kontakt s Antoninom Vadalom podozrivým z napojenia na kalábrijskú mafiu. Začína sa teda ukazovať, že okrem asistentky premiéra Márii Troškovej a bývalým tajomníkovi bezpečnostnej rady Viliamovi Jasaňovi, existujú väzby aj v druhej koaličnej strane, SNS. 

Hoľko je šéfom úradu ministerstva obrany a v rezorte ho považujú za vplyvnejšieho človeka, než je minister Peter Gajdoš (SNS). Sám Hoľko bol v roku 2012 Jasaňovým poslaneckým asistentom.

„Vylučujem akékoľvek priateľské vzťahy s uvedeným pánom. Opak je pravdou. Spoločnosť Sofos bola podvedená a oklamaná firmou uvedeného pána pri nákupe výpočtovej techniky. Pohľadávka od firmy uvedeného pána bola zo strany firmy Sofos vymáhaná a tovar vrátil. Uvedenú skutočnosť preveril v danom čase aj Daňový úrad v Košiciach. Žiadny kontakt s uvedeným pánom neudržiavam a dôrazne to odmietam,“ odpísal Hoľko na otázky o Vadalovi Denníku N

Ďalšie prepojenia Taliana Vadala so Slovenskom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy