Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kotleba uvoľní priestor Sulíkovi
Zdielať na

Kotleba uvoľní priestor Sulíkovi

Marián Kotleba je v pasci. Jeho cieľová skupina potrebuje jednoduché a ľahko pochopiteľné posolstvá. Ak ho majú ľudia voliť, musia veriť, že keď sa dostane k moci, použije voči všetkým objektom ich nenávisti hrubé násilie. Všeobecne zrozumiteľná číselná symbolika neonacistov veľmi dobre funguje, no je temer nemožné sa z nej vykrútiť. V okamihu, keď sa štát rozhodne brať svoje vlastné zákony vážne a brániť ústavné zriadenie, má obhajoba šeku na 1488 eur pred sudcom podobné šance na úspech, ako vysvetľovať biskupovi, že 666 máte vytetované na čele len preto, lebo je to súčet štvorcov prvých siedmich prvočísel a vy milujete matematiku.

Koniec Kotlebovcov sa nevyhnutne blíži. Ak nechcú prísť o hlasy, musia zostať odvážnymi drsnými náckami. Lenže to by znamenalo basu, ak nie pri tejto príležitosti, tak pri najbližšej. A z ĽSNS teda fakt nikto nevyzerá ako ten pravý materiál na mučeníka. Ľudia, ktorí hádžu z davu kamene na matky s detskými kočíkmi, sú z podstaty veci zbabelci. V tvrdej väzenskej hierarchii, kde si každý musí vydobyť rešpekt sám za seba, by boli pod nimi už len pedofili.

Upratať kotleby späť do zapľuvaných kysuckých krčiem je vecne správne. Istá časť primitívnych zbabelcov si bude svoje frustrácie vždy ventilovať hajlovaním. Pokiaľ s tým zostanú v opustených kravínoch na Záhorí, sú ako pedofil, ktorý mastí tágo v kadibúdke. Odporní, ale neškodní. V okamihu keď vylezú spod kameňa a začnú byť aktívni na ulici alebo internete, treba ich zatvoriť do takej diery, od ktorej má kľúče Dobrý Ujo Štát. To by mala byť normálna demokratická norma, pretože nielen občan v demokracii, ale aj demokracia samotná má právo na sebaobranu.

To však nestačí. Kotleba sa stal úspešným, pretože naňho vznikla spoločenská objednávka. V dostatočnom počte ľudí sa nakopilo dostatok nenávisti, aby ho dostali do zákonodarného zboru. Keď nebude k dispozícii, siahnu po druhej najlepšej možnosti, ktorou je v tomto okamihu Richard Sulík a SaS.

Bývalí liberáli sú pomerne spoľahlivou zárukou, že Slovensko nezostane súčasťou Západu. Odmietajú patriť do federalizovanej Európy, pretože Slovensko má predsa národné záujmy, ktoré sú úplne iné ako záujmy zvyšku Európy. Zvyšok Európy napríklad absolútne nemá záujem o Sulíka, on je výhradne našim národným záujmom, ale teda prioritným.

Neutralitu Slovenska mimo európskych štruktúr by garantovala slovenská armáda a slovenská ekonomika postavená na pestovaní zemiakov, ale úplne všade, aj na petržalských balkónoch. A, samozrejme, Ruská federácia. Tá by tu už s kaviarňou, slniečkármi, parazitmi a migrantmi porobila poriadky. Sulík je len malou okľukou k zriadeniu, o ktorom snívajú kotlebovci.

Pokiaľ máme prežiť ako civilizovaná západná krajina, musíme začať odstraňovať prvotné príčiny nahromadenej nenávisti. Iste, to nie je projekt, ktorý by sa dal stihnúť do najbližších volieb. Ale možno by pomohlo aspoň prejaviť dobrú vôľu. Odstrániť z verejného života najhrubšiu špinu. Naordinovať diétu aspoň tým najpažravejším oligarchom. Prestať hovoriť ľuďom, čo chcú počuť a občas im radšej povedať pravdu: že bez Únie by sme na tom boli dnes horšie ako Bielorusko a Ukrajina, pretože nemáme ani také vlastné zdroje ako oni. Že keby nám aj rovno zglajchšaltovali uhorky a poslali pár tisíc migrantov, bolelo by to menej, ako bratské objatie ruskej oligarchie.

Kotleba je odporný, ale Sulík nebezpečný. Ak sa ukáže, že Fico je neschopný, skončíme v jednej ríši s Maďarmi a Poliakmi, s Moskvou ako hlavným mestom.

Súvisiace články