Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hákoví križiaci opäť lezú na barikádu tradičného kresťanstva
Zdielať na

Hákoví križiaci opäť lezú na barikádu tradičného kresťanstva

Populárnym poučením z teroristického útoku vo Viedni bude, že migrantov na Slovensku nepotrebujeme, nechceme a neprijmeme, bárs by v tom Bruseli všetkých eurohujerov a liberálnych fašistov od jedu rozpučilo. Všakovakí hákoví križiaci povyliezajú na barikády, z ktorých budú na moslimské hordy mávať vlajkou kresťanstva a tradičnej, svojbytnej kultúry. Bez ohľadu na fakty, či nevyhnutné následky tupého ignorovania reality.

Už ste určite niekedy počuli, že hoci nie každý moslim je terorista, každý terorista je moslim. Škoda, že to nepovedali írskym katolíkom, ktorí ešte donedávna s takou horlivosťou vraždili írskych protestantov. To len ako jeden príklad za všetky.

Povedať o islamistickom fanatikovi, ktorý sa vyberie do ulíc naverímboha strieľať ľudí, že je moslim, je ako povedať o Mariánovi Kuffovi, že je kresťan. Isteže je. On sám azda aj verí, že jeden z najlepších. No spoločenská akceptácia islamistických teroristov nie je v moslimských komunitách o nič vyššia, ako akceptácia farára Kuffu medzi kresťanmi. Oboje má svoju cieľovú skupinu, vo svojej podstate podobnú, no nie veľmi veľkú. Ukrývanie nenávisti za ktorúsi verziu boha prosto vytvára skvelé alibi pred vlastným svedomím.

Nikdy to inak nebolo a veľa s tým nenarobíme. Viera, obzvlášť tá fanatická, totiž môže smelo ignorovať realitu, pretože nadprirodzeno a zázraky sú jej integrálnou súčasťou. Nemôžu si to však dovoliť politici, ktorí zodpovedajú za štát a jeho občanov. A ťažko povedať, akým zázrakom sa stáva migrantom terorista narodený v Dolnom Rakúsku, ktorý vraždí v centre Viedne. Ten tam bol viac doma, než Slovenka, ktorú zranil, bez ohľadu na to, že korene má v Severnom Macedónsku.

Mimochodom, pokiaľ na Slovensku plánujeme vyhlásiť Macedóncov za nežiaducich migrantov, rozlúčte sa nielen s väčšinou dobrej zmrzliny, ale trebárs aj s ďalšími lekármi. Macedónska komunita u nás vznikala už v časoch Rakúska-Uhorska, keď sme ešte vo Viedni ani my neboli cudzinci.

Silné reči o tom, ako si má Európska únia láskavo strážiť svoje vonkajšie hranice pred muzulmánskou hordou, skvelo zarezonujú v nejednej dutej lebke, no premýšľavejšie typy si už teraz kladú otázku, ako ustrážiť tie vnútorné. Lebo ak sa potvrdí, že aj zbrane pri viedenskom útoku pochádzali zo Slovenska, robí to z nás bezmála oficiálnu zbrojnicu radikálneho európskeho islamizmu.

Rakúšania či Francúzi by sa mohli plným právom začať dožadovať, aby ich krajinu ochránili pred zhubným vplyvom mafiánskeho štátu, ktorý celé roky funguje ako obľúbený supermarket ich domácich teroristov. Nejakému Jeanovi či Hansovi môže byť srdečne jedno, či v uliciach Paríža alebo Viedne môžu bez väčšej námahy vraždiť jeho susedov „iba“ pre úplnú neschopnosť slovenských bezpečnostných zložiek, alebo preto, že si nejaký Jano zo SIS alebo zo slovenskej polície, berie aj z tohto kšeftu nejaký podiel. Pre Jeana či Hansa je Slovensko krajina, ktorá otŕča dlaň pri každom delení peňazí, na nákladoch a rizikách, od eurovalu až po migračnú krízu, sa ale podieľať odmieta, a ešte významne pomáha pri vraždení občanov starých krajín únie.

Zodpovednosť za tento imidž nesú tí istí horliví politici, ktorí nás idú ochraňovať pred inváziou barbarských nasledovníkov proroka Mohameda, no nedokážu nikoho ochrániť ani pred treťotriednou šmelinou so zbraňami. Je to len taký trik, ako presmerovať oprávnený hnev ľudí z vlastnej diletantskej neschopnosti na vonkajšieho nepriateľa.

Keď najbližšie začujete ktoréhosi slovenského križiaka vykrikovať, že islam do civilizovanej Európy nepatrí, skúste si vždy pripomenúť, že nejaký rakúsky, nemecký, alebo francúzsky križiak práve vykrikuje, že do nej nepatria Slováci, a má na to oveľa lepšie argumenty.

Súvisiace články