Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mikloš riskuje flek, šéfa daní neodvolá!
Zdielať na

Mikloš riskuje flek, šéfa daní neodvolá!

Ivan Mikloš neposlúchol výzvy premiérky Ivety Radičovej a kontroverzného šéfa daňového riaditeľstva neodvolá. Minister financií sa svojej funkcie vzdať nechce, podľa neho s predsedníčkou vlády nie je v spore...

"Nevidím žiadny relavantný dôvod, aby generálny riaditeľ odstupoval zo svojej funkcie," takto reagoval Ivan Mikloš na odporúčania premiérky, aby poslal preč z kresla šéfa daňového riaditeľstva Miroslava Mikulčíka.

Financmajster sa tým vzoprel Ivete Radičovej, ktorá chce generálneho riaditeľa daňovákov odvolať. Mikloš však spor s premiérkou popiera. "Nemám s ňou konflikt, ale iný názor či bol porušený zákon. Ja tvrdím, že nebol, neviem, čo si o tom myslí pani premiérka," povedal. Mikloš zároveň nevie, aký bude jeho ďalší osud vo vlády a či ho šéfka kabinetu navrhne odvolať z funkcie. "Je to možné, je to jedna z možností," dodal.

Stolička pod generálnym riaditeľom M. Mikulčíkom sa rozhýbala po zverejnení sporného prenájmu budovy pre daňovákov v Košiciach. Dom vlastní firma nitrianskeho okresného predsedu SDKÚ a vplyvného muža strany Ondreja Ščurku. Spoločnosť Nitra Invest mala od štátu zinkasovať za päť rokov nájmu mastných 6,6 miliónov eur. Podľa expremiéra Roberta Fica ide o dokonalý príklad straníckeho klientelizmu.

Správu budeme aktualizovať!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy