Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovákov čakajú zvýšené bankové poplatky
Zdielať na

Slovákov čakajú zvýšené bankové poplatky

BRATISLAVA / Pokles úrokových sadzieb a rekordne lacné hypotéky nútia finančné domy hľadať spôsoby, ako si nahradiť klesajúce zisky. Jedným z nich sú bankové poplatky, ktoré majú zároveň na klientov pôsobiť výchovne. Vedenie účtu a bežné operácie nás totiž nemusia stáť ani cent. Mnohí Slováci však mesačne zbytočne prichádzajú o desiatky eur a bude to zrejme ešte horšie.

Vklad a výber peňazí, prevodný príkaz, či žiadosť o výpis z účtu. To všetko sú služby, za ktoré na pobočke zbytočne platíme o nemalé peniaze. Stačí pritom málo a mnohé z operácií a produktov môžeme mať úplne zadarmo. Platí to aj o vedení účtu, ktoré viaceré banky po splnení istých podmienok, ponúkajú bezplatne.

Aj finančné domy sa snažia šetriť a preto namiesto častých návštev pobočiek, vedú klientov k využívaniu internetbankingu alebo mobilných aplikácií. Pre narábanie s hotovosťou zase rozširujú sieť bankomatov a vkladomatov, za ktoré neplatíme. Vysedávať v banke pri jednoduchých operáciách sa jednoducho neoplatí.

Banky budú v budúcnosti svoje poplatky veľmi pravdepodobne aj naďalej zvyšovať. Chcú tak ľudí odradiť od toho, aby chodili do pobočiek, aby ich mohli vyhradiť pre zložitejšie produkty a pre poradenstvo napríklad v oblasti investovania,“ hovorí Marián Búlik, finančný expert OVB Allfinanz Slovensko. 

Pre bežných klientov sa tak návšteva banky stane čoraz drahšou záležitosťou. Mali by sme preto po nej siahnuť len vtedy, keď sa možnosti internetbankingu úplne vyčerpajú.

Banky sa nedávno vyhli zavedeniu nového odvodu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy