Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obrovský biznis s nelegálnymi cigaretami: Kriminalisti zaistili tabak za vyše milióna eur
Zdielať na

Obrovský biznis s nelegálnymi cigaretami: Kriminalisti zaistili tabak za vyše milióna eur

Archívna reportáž

VEĽKÉ BEDZANY / Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy zlikvidovali v obci Veľké Bedzany v okrese Topoľčany nelegálnu výrobňu cigariet. Pri zásahu zaistili viac ako 12 ton tabaku, zariadenie na jeho sušenie a rezanie. Zadržali tiež dve osoby ukrajinskej národnosti. Predpokladaný únik na spotrebnej dani z tabaku predbežne vyčíslili na 1,08 milióna eur.

V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská. V súvislosti s Ukrajincami kriminalisti spracovali návrh na väzobné stíhanie a hrozí im väzenie na tri až osem rokov. Vyšetrovanie zatiaľ ukázalo, že tabakovú surovinu doviezla na Slovensko neznáma osoba z Grécka cez Taliansko.

„U nás bola následne spracovaná a mala byť distribuovaná odberateľom na Slovensku a v zahraničí. V prípade ďalej koná vyšetrovateľ finančnej správy, nakoľko vzniklo podozrenie, že bol spáchaný zločin porušenia predpisov Trestného zákona a páchateľov vyšetrujú pre prečin nepovolenej výroby tabaku a tabakových výrobkov,“ uzavrela Rybanská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy