Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Skanska postaví pri Trnave závod na výrobu asfaltu
Zdielať na
Ekonomika

Skanska postaví pri Trnave závod na výrobu asfaltu

Zdroj: Luke Hoersten/ilustračné

Stavebná firma Skanska BS postaví pri Šelpiciach neďaleko Trnavy nový závod na výrobu asfaltových zmesí za 150 miliónov korún.

Stavebná firma Skanska BS postaví pri Šelpiciach neďaleko Trnavy nový závod na výrobu asfaltových zmesí za 150 miliónov korún. Reaguje tak na zvýšený dopyt po asfalte pre plánovanú modernizáciu ciest v Trnavskom kraji. Stavebné práce na novom závode by sa mali ukončiť v máji budúceho roka. ČTK o tom dnes informovali zástupcovia spoločnosti, ktorá podobný závod už postavila pri Košiciach.

Pri Šelpiciach sa bude ročne vyrábať približne 45.000 ton asfaltových zmesí. Plný výkon závodu sa očakáva hlavne v najbližších rokoch po spustení plánovaného rozširovania diaľnice medzi Bratislavou a Trnavou. Asfalt sa využije tiež pri výstavbe severného obchvatu Trnavy i na opravy ciest v Trnavskom kraji, uviedla firma.

Spoločnosť Skanska BS, ktorá patrí do skupiny švédskej stavebnej firmy Skanska AB, je známa napríklad aj výstavbou cestných tunelov vo Fínsku. Firma zabezpečovala razenie, vystužovanie i drenáž tunelov. Pred časom zrekonštruovala vo Fínsku i čističku odpadových vôd v meste Mariehamn.

Zdielať na

Najčítanejšie správy