Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zápas o dôchodkovú reformu pokračuje
Zdielať na
Ekonomika

Zápas o dôchodkovú reformu pokračuje

Podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu mimoriadna parlamentná schôdza ukázala, že pozícia ministerky Tomanovej je neudržateľná.

Utorková mimoriadna parlamentná schôdza bola podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu súčasťou zápasu o udržanie dôchodkovej reformy, ktorej stále hrozí zničenie. Dzurinda to povedal na dnešnej tlačovej besede SDKÚ-DS s tým, že schôdza ukázala neudržateľnosť pozície Viery Tomanovej vo funkcii ministerky práce.

Podľa Dzurindu pri odvolávaní Tomanovej nešlo opozícii o nič osobné. "Ten pokus sme urobili preto, lebo snahy o zničenie dôchodkovej reformy pretrvávajú," povedal Dzurinda poukazujúc na vládny návrh zákona o sociálnom poistení, ktorý podľa neho je hrozbou zničenia reformy. "Budeme naďalej vyvíjať všetko úsilie, aby vláde nevyšiel brutálny zámer ukradnúť občanom peniaze, ktoré potom bude rozhadzovať a kupovať si voliča," pokračoval Dzurinda s tým, že nikto zatiaľ pri nepriaznivom demografickom vývoji lepšie riešenie na zabezpečenie dôchodkov, ako je reforma, nenašiel.

"Aj včera som sa presvedčil, ako sa Robert Fico zúfalo snaží odpútať pozornosť od tejto krádeže," povedal Dzurinda na margo rokovania vlády o médiách, nočného rokovania parlamentu i incidentov počas parlamentnej schôdze."Prežili sme nočné rokovania za mečiarizmu, prežijeme ich aj za Ficovej normalizácie," dodal podpredseda strany Milan Hort.

Utorková parlamentná schôdza podľa Dzurindu ukázala, že pozícia ministerky Tomanovej je neudržateľná. "Je len otázkou času, kedy ju Robert Fico z vlády vytlačí alebo sa jej zbaví," povedal Dzurinda s tým, že mu to signalizuje aj zdržanlivé vystupovanie koaličných partnerov, SNS a ĽS-HZDS, počas parlamentnej schôdze.

Zdielať na

Najčítanejšie správy