Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nemecko minie za starostlivosť o utečencov viac ako 90 miliárd eur
Zdielať na

Nemecko minie za starostlivosť o utečencov viac ako 90 miliárd eur

Zdroj: SITA/ilustračné

BERLÍN / Nemecká vláda očakáva, že do roku 2020 minie v súvislosti utečeneckou krízou približne 93,6 miliard eur. Informoval o tom magazín Spiegel, ktorý sa odvolal na návrh nemeckého ministerstva financií. Tento návrh je pripravený na rokovania so 16 spolkovými štátmi Nemecka.

Nemecká vláda odhaduje, že do roku 2020 vynaloží na starostlivosť o utečencov okolo 93,6 miliardy eur.

Vo svojom najnovšom vydaní to uviedol spravodajský týždenník Der Spiegel s odvolaním sa na podklady nemeckého ministerstva financií pre rokovania so 16 spolkovými krajinami.

Ubytovanie a integrácia

Podľa magazínu Der Spiegel počítajú kalkulácie ministerstva financií s nákladmi na ubytovanie a integrovanie utečencov. Prostriedky sa použijú aj na riešenie príčin, pre ktoré ľudia utekajú z krízových regiónov.

Predstavitelia odhadujú, že tento rok do Nemecka príde 600 tisíc migrantov, v budúcom roku 400 tisíc a v každom ďalšom roku 300 tisisíc migrantov.

Podpora

Podľa očakávaní by po piatich rokoch malo mať prácu 55 % migrantov. Ministerstvo financií odmietlo situáciu komentovať. Rezort však uviedol, že rokovania so spolkovými štátmi pokračujú.

Stretnutie o rozdelení nákladov sa uskutoční 31. mája. Podľa správy by sa na podporu v nezamestnanosti mala minúť do roku 2020 suma 25,7 miliard eur.

Najčítanejšie správy