Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na polícii vypovedala mladá správkyňa Váhostavu Gábrišová (25)
Zdielať na

Na polícii vypovedala mladá správkyňa Váhostavu Gábrišová (25)

BRATISLAVA / Polícia sa zaujíma aj o reštrukturalizačnú správkyňu v kauze Váhostav Petru Gábrišovú. Tú v utorok predpoludním vypočúval podľa informácií televízie JOJ vyšetrovateľ. Pokračuje tak séria výsluchov súvisiacich s problémami stavebného gigantu, ktorý neplatil svojim dodávateľom.

Mladá právnička bola na polícii aj v pondelok, no ešte nevypovedala. S vyšetrovateľom sa dohodla na termíne v utorok predpoludním. Pri príchode na policajné prezídium odmietla odpovedať na akékoľvek otázky televízie JOJ.

Gigant dlhuje milióny

Ako reštrukturalizačná správkyňa rieši vyplatenie dlhov, ktoré má Váhostav voči stovkám živnostníkov a malých firiem. Spolu ide o zhruba 136 miliónov eur.

Pred vyšetrovateľom v pondelok vypovedal aj šéf spoločnosti Marián Moravčík. "Tak ako vždy doteraz, Váhostav a všetci jeho zamestnanci riadne spolupracujú s políciou a poskytujú všetky informácie, ktoré si polícia vyžiada," povedal jeho hovorca Tomáš Halán.

Široký a spol.

Na polícii už skôr vypovedali bývalý generálny riaditeľ Ján Kato, predseda predstavenstva Juraj Široký mladší i podpredseda predstavenstva Juraj Široký starší.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala koncom marca trestné stíhanie pre poškodzovanie veriteľa pri reštrukturalizácii. Polícia v apríli zaistila ekonomickú, účtovnú a zmluvnú dokumentáciu firmy od roku 2010 do minulého roka z jej priestorov v Bratislave aj v Žiline.

Reštrukturalizačná správkyňa v kauze Váhostav Petra Gábrišová vypovedala na polícii, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy