Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rozpútal sa ostrý politický boj okolo druhého piliera
Zdielať na

Rozpútal sa ostrý politický boj okolo druhého piliera

BRATISLAVA / Druhý dôchodkový pilier sa opäť stal terčom tuhého politického boja. Premiér Robert Fico povedal, že táto pravicová modla sa skončila obrovským fiaskom. Opozícia ostro kontruje, že hlavným škodcom ľudí sporiacich si na penziu, je práve predseda ľavicového Smeru.

Minister práce a sociálnych vecí Ján Richter predloží podrobnejšiu informáciu o vývoji v druhom pilieri. Na tlačovej besede to avizoval premiér Robert Fico. "Budeme diskutovať o konkrétnych opatreniach, čo s tým robiť a ako chrániť ľudí," povedal premiér Robert Fico.

Druhý pilier pritom označil za pravicový potápajúci sa koráb a za obludnú pravicovú reformu, ktorá úplne zlyhala.

Kategorické riešenia

"Keby sme neznížili odvody do druhého piliera, tak dnes tie straty sú dvojnásobné. Tým sme vlastne zachránili sporiteľov a do určitej miery aj peniaze," povedal.

Verí, že vláda nájde vo vzťahu k druhému pilieru také riešenie, ktoré "túto obludnosť zmierni". O druhom pilieri podľa Fica v utorok intenzívne diskutovalo užšie vedenie strany Smer-SD.

Pozrite si priloženú reportáž:

Premiér Robert Fico už minulý týždeň v piatok avizoval, že vláda vzhľadom na nízku výšku dôchodkov z druhého piliera ponúkaných životnými poisťovňami prijme voči druhému pilieru kategorické riešenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy