Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fico atakuje druhý pilier, Kaník chce novelu
Zdielať na

Fico atakuje druhý pilier, Kaník chce novelu

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico spolu s ministrom práce Jánom Richterom zobrali druhý pilier útokom. Z ich úst zazneli doposiaľ najtvrdšie slová na jeho adresu. Ľudovíta Kaníka a Ivana Mikloša nazývajú podvodníkmi, ktorí obrali ľudí o státisíce. V druhom pilieri by vraj malo dôjsť k zásadnej zmene.

Druhý pilier sa otriasa v základoch. Minister práce Ján Richter s premiérom hovorili o podvode na ľuďoch po celom Slovensku.

"Podľahli masívnej propagande pracovitých politikov na čele s Kaníkom a teraz sa preukazuje výsledok," nešetril kritikou Richter.

"Privatizácia penzijného systému, ktorá bola prevedená pánom Kaníkom a vládou Mikuláša Dzurindu, je podvodom," pritvrdil premiér.

Politik Ľudovít Kaník sa bráni. "Povedal by som, že arciknieža podvodníkov a klamárov je Robert Fico, ktorý sa opäť pokúša svoje vlastné zlyhanie pripísať na vrub niekomu inému," vracal tvrdé slová Kaník.

Podľa rezortu práce je v druhom pilieri takmer 1,2 milióna ľudí s príjmom pod tisíc eur. Vôbec sa im to neopláca.

Stačí novela

Kaník tvrdí, že druhý pilier ničí sám Fico svojimi neustálymi zásahmi. To využili DDS a prvým dôchodcom ponúkli nízke dôchodky.

"To, čo sa udialo pri výplate prvých tritisíc dôchodkov, úplne potvrdilo naše výhrady," povedal premiér.

V druhom pilieri je pritom približne 6 miliárd eur. Podľa kaníka stačí urobiť návrh na zmenu legislatívy a dôchodky budú vyplácané v adekvátnej výške. Chystá teda poslanecký návrh.

Ministerstvo práce spolu s vládou rokujú s DDS o budúcnosti druhého piliera. Podľa Fica pôjde o zásadné a kategorické riešenie.

Druhý pilier pod paľbou, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy