Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lamborghini na Slovensku! V Bratislave by sa malo vyrábať od roku 2017
Zdielať na

Lamborghini na Slovensku! V Bratislave by sa malo vyrábať od roku 2017

BRATISLAVA / Jedno z najluxusnejších SUV pravdepodobne mieri do bratislavskej fabriky nemeckého koncernu Volkswagen. Slováci by mali od roku 2017 vyrábať URUS značky LAMBORGINI. Informuje o tom portál in-autonews.com.

Nové vozidlo by malo byť postavené na modifikovanej platforme využívanej pri výrobe Porsche Cayenne budúcej generácie. Okrem toho sa v Bratislave majú vyrábať aj karosérie pre superluxusné SUV značky Bentley. Volkswagen sa k tomu zatiaľ nechce vyjadrovať.

Porsche Cayenne na Slovenku

Spoločnosť Porsche bude prvýkrát úplne vyrábať svoje vozidlá mimo Nemecka. V utorok o tom informoval denník Financial Times. Šéf spoločnosti Porsche Matthias Müller vyhlásil, že po roku 2016 sa nová generácia SUV vozidiel Porsche Cayenne bude kompletne vyrábať na Slovensku v závode v Bratislave. Nebude už teda platiť, že všetky automobily Porsche sú Vyrobené v Nemecku.

Spoločnosť prijala toto rozhodnutie v rámci reorganizácie výroby v rámci skupiny Volkswagen, ktorej súčasťou je aj značka Porsche. V súčasnosti sa model Cayenne vyrába prevažne v Bratislave, finálne úpravy však vykonávajú pracovníci v nemeckom závode v meste Lipsko.

Porsche Cayenne sa bude vyrábať na Slovensku, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy