Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zamestnanec roka! Zarobil viac ako 2 milióny eur
Zdielať na

Zamestnanec roka! Zarobil viac ako 2 milióny eur

BRATISLAVA / Predstavte si, že by Vám váš šéf dal odmenu dva milióny eur! Príjemné, čo poviete? Nejde o výmysel, ani o chybu. Takúto tučnú odmenu dostal istý zamestnanec banky. Vraj ide o doterajší rekord, ktorý nemá na Slovensku obdobu.

Ide o najvyššiu odmenu

Rekordman pracuje v zamestnaneckom pomere v banke a ide o tak vysokú sumu, že sa cez našu NBS-ku dostala až do štatistík európskeho bankového úradu. "Za rok 2011 ide o najvyššiu odmenu, o ktorej sme boli informovaní," informuje Petra Pauerová, hovorkyňa banky.

Predstavme si ale teraz situáciu, že by zamestnanca s ročným príjmom 2 milióny eur jeho šéf vyhodil. Bez ohľadu na to, koľko by do systému odviedol na daniach a odvodoch, čakal by ho strop, ktorý nastavil štát a platí pre všetkých, ktorí zarobia nad približne 1 600 eur mesačne.

Nad 4 000 eur zarobí 16 500 zamestnancov

"Tento človek môže dostať maximálnu mesačnú podporu v nezamestnanosti 820,5 eura počas tých šiestich mesiacov," dodáva hovorca MPSVaR Michal Stuška. Identitu zamestnanca, ktorý ale trhol rekord v ročnom zárobku, ale ani to, v ktorej banke pracuje, sme sa nedozvedeli.

Podľa denníka Pravda by však mal pracovať na investíciách do cenných papierov. Hovoríme tak o jednom z horných 10 tisíc. A tých zas na 5 miliónovom Slovensku až tak veľa nie je. "Za prvý polrok tohto roku platilo z najvyššieho vymeriavacieho základu poistné 16 500 zamestnancov," tvrdí hovorca SP Peter Višváder.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy