Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Egypt tlačí ceny benzínov nahor aj na Slovensku
Zdielať na

Egypt tlačí ceny benzínov nahor aj na Slovensku

BRATISLAVA / Nepokojná politická situácia v Egypte a zapojenie sa Iránu do konfliktu v Sýrii zvyšuje ceny ropy a ropných produktov. Informoval o tom internetový portál natankuj.sk.

Nielen Egypt, ale aj Irán a Sýria

Spolu s ropou zdraželi aj pohonné látky. Na burze v Rotterdame minulý týždeň narástli ceny benzínov približne o 3,5 eurocenta za liter. Nafta zdražela približne o 2 eurocenty za liter.

"Takýto rast jednoznačne zablokoval akékoľvek úvahy o zlacnení pohonných látok na Slovensku. Okrem toho, nafta na Slovensku sa dostala do situácie, kedy by mohla zdražieť. Trhy umožňujú zvýšiť ceny nafty na Slovensku o viac ako 3 eurocenty za liter."

Zdražie o 2 eurocenty za liter

Benzíny podľa portálu zatiaľ priestor na zdraženie "nezískali". Z hľadiska dlhodobého porovnania vývoja cien benzínov vo svete a na Slovensku však už nemajú žiadny priestor na zlacnenie.

"Akékoľvek pokračovanie rastu cien pohonných látok vo svete spôsobí s veľkou pravdepodobnosťou rast cien benzínov a nafty aj na Slovensku. Už koncom tohto týždňa by mohli benzíny a nafta v našej krajine zdražieť až o 2 eurocenty za liter," tvrdí portál natankuj.sk.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Tankovanie_muž_cesta_auto_dlhá jazda

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy