Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cargo bude prepúšťať! O prácu príde v budúcom roku 600 ľudí
Zdielať na

Cargo bude prepúšťať! O prácu príde v budúcom roku 600 ľudí

Šesto zamestnancov Železničnej spoločnosti Cargo príde v budúcom roku o prácu. Informácie Televízie JOJ potvrdilo Ministerstvo dopravy, aj samotné Cargo. Môže za to údajne podnikateľský plán na ďalší rok, v ktorom nepredpokladajú zvýšený záujem o nákladnú prepravu.

"Zamestnanosť je vyššia než výkony. A tak predstavenstvo v snahe zachovať funkčnú spoločnosť aj pre nasledujúce roky muselo pristúpiť k nie jednoduchému rozhodnutiu - optimalizácii zamestnancov v roku 2013," píše sa v liste, ktorý dostali zamestnanci.

Jednoducho povedané - v Cargu budú opäť lietať!

Kým po voľbách starý manažment nadelil zlaté padáky sebe, nové vedenie bude rozdávať padáky obyčajným zamestnancom. No zďaleka nebudú mať punc drahého kovu a zrejme väčšina z nich skončí na Úrade práce.

"Rozhodnutie o optimalizácii súvisí s poklesom výkonov v Železničnej spoločnosti  Cargo Slovakia, tak v oblasti prepráv, ako aj v oblasti údržby a opráv železničných koľajových vozidiel, " vysvetľuje Monika Schmidtová, hovorkyňa ZSSK Cargo. "Ministerstvo je o  tomto nutnom kroku informované," konštatuje Martin Kóňa, hovorca Ministerstva dopravy SR.

Čudné nominácie

Podľa informácií z vnútra železničnej spoločnosti Cargo, ktoré má Televízia JOJ k dispozícii, tam však došlo v poslednom období k prinajmenšom čudným výmenám. Najmä v kontexte s avizovaným prepúšťaním.

Tak napríklad riaditeľom novovytvoreného odboru sa stal syn poslanca parlametnu za SMER Augustína Hambálka. Do funkcie riaditeľa prekladiska v Čiernej nad Tisou bol zasa vymenovaný Ambróz Tokár, ktorého podľa už medializovaných informácií v minulosti odfotili v spoločnosti Karola Mella a Branislava Adamča. 

"Pán Hambálek a pán Tokár sú zamestnancami Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia," zdôrazňuje Monika Schmidtová, hovorkyňa ZSSK Cargo. "Personálna politika podriadených organizácií je plne v kompetencii ich topmanažmentov," tvrdí Martin Kóňa, hovorca Ministerstva dopravy SR.

"Je veľmi dôležité, aby, ak na jednej strane Ficova vláda prepúšťa, nerobila takto miesto pre rodinných príslušníkov, alebo pre nejaké klientelistické praktiky," hovorí exminister dopravy Ján Fígeľ.

Téme sa venuje Samuel Migaľ. Spojte sa s ním cez profil na facebooku.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy