Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opäť ideme hlbšie do peňaženiek. Benzín zdražel...
Zdielať na

Opäť ideme hlbšie do peňaženiek. Benzín zdražel...

A je to tu zase. Motoristi, pripravte si peňaženky.Tretí víkend za sebou stúpla cena pohonných látok. Za liter a benzín si opäť priplatíte v priemere dve celé päť desatín centa! Možno ani netušíte, že sa blížime k historickému maximu....

Blížime sa k historickému maximu

Podľa portálu natankuj.sk, cena 95-ky Natural sa vyšplhala na jedno euro 59 centov za liter a pri nafte je to jedno euro 45 centov za liter. Dôvodom zdražovania je vývoj na burze v Rotterdame. Je veľmi pravdepodobné, že čoskoro ceny dosiahnú svoje historické maximum!

V apríli sme pritom tankovali najdrahšie, odkedy sa na Slovensku predávajú pohonné látky. Burza v Rotterdame je pritom rozhodujúca pre vývoj cien pohonných látok na svetových trhoch. Len za posledný týždeň zdraželi benzíny na burze približne o štyri centy za liter, nafta približne o 1,5 centu za liter.

Smutní motoristi v Rotterdame

Kým na Slovensku sa k rekordom ešte len blížime, v Rotterdame ich benzíny už dosiahli. Nafta na ich prekonanie potrebuje ešte ďalších 1,5 centu za liter, v tomto roku je tam však najdrahšia. Je teda veľmi pravdepodobné, že za liter 95-ky budeme čoskoro znovu platiť v priemere viac ako 1,6 eura za liter a cena nafty prekoná hranicu 1,48 eura za liter, čo je tohtoročný a zároveň historický rekord.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy