Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
1500 eur za uncu zlata! Zlatá horúčka vrcholí v Rakúsku...
Zdielať na

1500 eur za uncu zlata! Zlatá horúčka vrcholí v Rakúsku...

Prstene, retiazky, náramky, ale aj mince či prúty - čokoľvek zlaté je dnes žiadané. A kto ho má najviac, ten krízu určite prečká. To si hovoria všetci, ktorí prežívajú zlatú horúčku. Aj vďaka nim cena zlata prudko stúpla....

Z 240 eur stúpla cena na 1530!

Kto kúpil zlato pred piatimi rokmi, ten sa môže momentálne skutočne tešiť na skvelé výnosy. Veď zlato - kto by ho nechcel? Jeho cena raketovo vzrástla a zlatá horúčka ďalej pokračuje. V susednom Rakúsku napríklad vrcholí. A zatiaľ čo pred 5 rokmi za uncu pýtali obchodníci 300 dolárov (240 eur), dnes to je neuveriteľných 1900 (1530 eur)!

"Po prúte zlata je dvojnásobný až trojnásobný dopyt ako v rokoch pred krízou. Ale všetko je to len otázka strachu - strachu z toho, či padne euro, čo urobí Grécko a Španielsko," upozorňuje Markus Fasching z rakúskej zlatej rafinérie.

Pozor na bublinu... Spľasne?

Euro tu byť nemusí, zato zlato je univerzálnym platidlom vymeniteľným za všetko. "Netvrdím, že keď sa kríza skončí ceny zlata nepôjdu dole a vy nestratíte peniaze, ale teraz je to jeden najbezpečnejších spôsobov investovania," dodal Fasching.

Zlatá horúčka aktuálne vrcholí v Rakúsku. Boja sa tu totiž, že prídu v bankách o všetko. Odborníci ale radia - pozor na ďalšiu bublinu. Skeptici tvrdia, že ceny zlata odrazu prudko a nečakane spadnú, tak ako tomu bolo v oblasti realít. Optimisti zasa hovoria - zlato bolo, je a vždy bude skvelou investíciou...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy