Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Prví klienti skrachovanej Alex Tour sú už doma
Zdielať na

Prví klienti skrachovanej Alex Tour sú už doma

Z klientov skrachovanej cestovnej kancelárie Alex Tour sa v utorok z Bulharska vrátilo 14 ľudí, z Rhodosu o 14:30 odletelo šesť. Ďalších 28 dospelých a jedno dieťa priletí z Malorky v utorok večer o 20:50. Na Kréte sa zatiaľ nachádza 20 klientov, ktorí priletia v stredu 4. júla a tiež priletí 24 ľudí z ostrova Korfu.

Z Turecka priletí v stredu 4. júla 36 ľudí, z Bulharska sa 6. júla vráti 17 osôb, z Andalúzie 8. júla traja klienti. "Namiesto pôvodného počtu 125 klientov skrachovanej cestovnej kancelárie Alex Tour v zahraničí, ktorých ohlásila cestovná kancelária, sa ich počet zvýšil na 163," informovala Erika Barkolová z tlačového oddelenia poisťovne Kooperativa.

Úhrada primeraných nákladov

Poisťovňa Kooperativa podľa Barkolovej vzhľadom na rýchly vývoj situácie a nedostatok informácií z cestovnej kancelárie verejne prisľúbila garanciu, že klientom poskytne úhradu primeraných nákladov spojených s touto situáciou. "V každom prípade majú poškodení klienti nárok na preplatenie nákladov na dopravu v zahraničí z miesta pobytu do SR, pokiaľ je doprava súčasťou zájazdu, tiež preddavku, respektíve ceny zájazdu, ak nevycestovali a tiež preplatenie rozdielu medzi zaplatenou cenou zájazdu a cenou čiastočne poskytnutého zájazdu," uviedla Barkolová.

Je však nutné, aby poškodení klienti postupovali podľa inštrukcií. Musia vyplniť "Žiadosť o nárok na náhradu škody voči cestovnej kancelárii", ktorá je uvedená na webovej stránke poisťovne pod témou Krach cestovnej kancelárie Alex Tour a zaslať túto žiadosť doporučene na adresu CK Alex Tour - ALEX TOUR, s.r.o., Dom služieb, Gazdovský rad 41, 931 Šamorín.

Následne treba podľa Barkolovej vyplniť "Žiadosť o uplatnenie nároku na náhradu škody z poistenia zájazdu pre prípad úpadku CK", ku ktorej je nutné priložiť kópiu Zmluvy o obstaraní zájazdu uzavretú s poistenou cestovnou kanceláriou, kópiu dokladov o úhrade celého zájazdu, prípadne zaplatenej zálohy a kópiu podacieho lístka o zaslaní žiadosti o nárok na náhradu škody voči cestovnej kancelárii. "Žiadame poškodených klientov, aby všetky tieto doklady poslali na príslušné pobočky našej poisťovne. Adresy nájdu na www.koop.sk s preklikom na príslušný kraj," uzavrela.

Trvalo to 20 rokov

"V stredu sa vrátia klienti skrachovanej spoločnosti z Kréty a Korfu, v piatok 6. júla ďalší Slováci z Bulharska," informovala Erika Barkolová, vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa, v ktorej je skrachovaná cestovná kancelária poistená.

Cestovná kancelária Alex Tour, s.r.o., ktorá v pondelok o 11:00 po 20 rokoch existencie vyhlásila krach, informovala o tom na svojej internetovej stránke. Firma pre finančné problémy nemá možnosť uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb.

"Cestovná kancelária Alex Tour, s.r.o. týmto vyhlasuje, že sa dostala do finančných problémov, preto nemá možnosť uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb," píše sa na webovej stránke cestovnej kancelárie www.alextour.sk.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy