Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ropa zlacnie, benzín nie. Títo za to môžu...
Zdielať na

Ropa zlacnie, benzín nie. Títo za to môžu...

Oplatí sa na letnú dovolenku cestovať vlakom, autom alebo lietadlom? Po zdražení cestovného na železniciach a poklese cien ropy, sa javia výhodnejšie posledné dve možnosti. Lenže prvé zdanie klame.

Hodnota ropy klesá, my to však necítime

Hodnota ropy už niekoľko týždňov klesá, na cenách pohonných látok sa to však akosi neodráža. Napriek tomu, že priestor na lacnejší benzín a naftu u nás je, pred letnými dovolenkami sa zlacnenia zrejme nedočkáme.

Je za všetkým Grécko?

Dôvodom je situácia v Európe, ktorá mení aj zaužívané pravidlá. Podľa palivového analytika, Tomáša Novotného, „za normálnych okolností ceny benzínov a nafty v letnej motoristickej sezóne rastú. Tento rok je neštandardný pre dlhovú krízu a skôr sa dá čakať, že ceny budú stagnovať“.

Kde sa oplatí tankovať

Ak sa v najbližších týždňoch chystáte k moru, zopár eur získate aj rozumným tankovaním. Jednoznačne sa oplatí tankovať v Maďarsku alebo v Rakúsku, kde sú ceny benzínov nižšie ako na Slovensku. Pre naftu to platí iba v prípade Rakúska.

Kto chce toto leto ušetriť za dopravu, mal by sa vybrať na dovolenku po našich cyklotrasách. Vlastný pohon ulahodí nielen peňaženke, ale aj zdraviu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

isifa/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy