Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pozor! Po internete kolujú falošné pôžičky
Zdielať na

Pozor! Po internete kolujú falošné pôžičky

Na internete sa stále častejšie objavujú ponuky na prinajmenšom zaujímavé pôžičky. Prichádzajú do emailových schránok z rôznych pochybných adries. Odborníci varujú, že ak by išlo aj o mimoriadne atraktívnu ponuku, treba si dať veľký pozor. Aby ste nenaleteli podvodníkom. O čo ide a na čo si dať pozor? Zisťovali sme za vás.

,"Potrebujete úver? Ak áno, chcem, aby ste nám napíšte pre viac informácií, vyplňte formulár žiadosti o úver a vrátiť sa s ním v pohode. Takže chcem, aby ste vyplnili údaje a dostať späť. Nie je zač." Toto je určite ponuka zo zahraničia. Zlá gramatika, žiadne skloňovanie. Aj takto viete rozoznať podvodníka.

Pozor na cudzincov

V každom prípade odborníci varujú pred takýmito pôžičkami, najmä zo zahraničia. Pretože za takýmito anonymnými emailami sa skrývajú hlavne podvodníci, ktorí chcú ľudí pripraviť o peniaze. Obzvlášť v týchto dňoch, keď takéto ponuky naozaj zahlcujú emailové schránky.

"Naše pôžička priťahuje trvania 3 roky"

My sme na podobný email reagovali priamo. Takmer okamžite prišla odpoveď, v ktorej od Vás niekto zasa lámanou slovenčinou s množstvom chýb žiada osobné údaje.

"Ďakujem Vám za odpoveď na môj e-mail týkajúce sa mojej pôžičku ponúka. Sme registrovaná firma úver, dávame z akejkoľvek forme úveru pre fyzické osoby a subjekty, coorporate, s úrokovou sadzbou 3.8%. Naše pôžička zvyčajne priťahuje trvania 3 roky a viac."

Dávajte si teda pozor, koho o pomoc poprosíte. V opačnom prípade to nemusí skončiť najlepšie.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy