Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Príliš skoro sa musel stať hlavou rodiny
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Príliš skoro sa musel stať hlavou rodiny

SLOVENSKO / Maturant Vladko žije veľmi skromne pod strechou domu, kde sa musí starať o súrodencov, mamku a babičku. Role hlavy rodiny sa ujal s najväčšou zodpovednosťou. Vďaka anonymnému darcovi z Košíc a ďalším dobrým ľuďom sme im mohli dať pod stromček niečo, čo v ich pamäti možno zostane ako tie najkrajšie Vianoce. Dary, zážitky a nové možnosti.

Vladko je statočný stredoškolák, ktorý musel príliš skoro nahradiť rolu rodiny. Jeho ocko ich navždy opustil. "Pracoval na záhrade a zrazu mu prišlo zle," vysvetlil Vladko. A mamina, tá sa ocitla na lôžku a vyžaduje si neustálu starostlivosť. "Ochrnula a našli jej nádor na mieche," povedal Vladko. Všetko stojí a padá na maturantovi. Domácnosť, zárobok z brigád, domáce úlohy so súrodencami, varenie a ďalšie povinnosti. Dokonca aj starostlivosť o 90-ročnú babku. 

"Môžem si dovoliť tak 4 až max. 6 hodín spánku," konštatoval Vladko. Vďaka anonymnému darcovi a dobrým Liptákom sme súrodencov vzali na pobyt. Nikdy predtým totiž na spoločnom výlete neboli a veru, zdalo sa, že aspoň na chvíľu na všetko nepríjemné zabudli. To ale nebolo všetko. Po výnimočnom vianočnom víkende čakalo Vladka ďalšie prekvapenie - opravené auto. A to stále nebolo všetko. Vladko sa priznal, že pričuchol ku kováčskemu remeslu a vo svojej amatérskej dielni vyrába špeciálne nože. Tak sme ho odviezli k majstrovi. Majster kováč nezaváhal a ihneď prišla ponuka na prvý spoločný výrobok. Majster ho dokonca pasoval oficiálne medzi kováčov. To ale od majstra Vladimíra Eperješiho nebolo všetko. Vladkovi vyrazil dych. Daroval mu kováčsku vyhňu. "By som ťa chcel poprosiť, že by som bol tvoj pomyselný otec, pomôžem ti vždy, keď mi zavoláš," povedal majster Vladkovi. 

Anonymný darca okrem ostatných prekvapení venoval aj vybavenie do novej kúpeľne a ďalší Košičan prispel na novú kuchynskú linku. "Som vďačný celej TV JOJ a aj anonymnému darcovi," odkázal Vladko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy