Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: 15-ročný prišiel o otca a život zasvätil svojim súrodencom
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: 15-ročný prišiel o otca a život zasvätil svojim súrodencom

VYŠNÝ KAMENEC / Vo Vyšnej Kamenici žije rodina, ktorej musel pre smutné životné okolnosti začať veliť mladý stredoškolák. Vlada možno pokojne nazvať hrdinom, pretože z jeho rovesníkov by to takto zvládol zrejme iba málokto. Vďaka košickému anonymnému darcovi a ďalším ochotným ľuďom sme sa mladému mužovi a jeho súrodencom pokúsili pripraviť usmiate Vianoce.

​Vladko Gajdoš, maturant, ktorý si v mladom veku prešiel cestou, ktorú si nezaslúži žiadne dieťa. V 15 rokoch prišiel o milované otca. Napriek tomu ho má denne pred očami. "Pracoval na záhrade. Odrazu mu prišlo zle a behom pätnástich minút som mu volal sanitku," opisuje bolestnú spomienku Vlado. "On je pre nás všetko. Otec, mama, brat, sestra," priznala Vladova mladšia sestra Mirka.

​V dome bývajú aj s 90-ročnou babkou, o ktorú sa treba postarať. Aby im osud nenadelil málo, ich mamka ťažko ochorela. Našli jej nádor na mieche. "Chovám dve svoje prasiatka, vyrábam a predávam nože. Keď je leto, robím na záhrade. Cez víkendy chodím na brigádu do jednej strojárskej firmy," opisuje Vlado. Ak mu zvýšia peniaze z brigád, tak popritom prerába starý dom. Chválu na Vlada nešetrili ani v škole. "Veľmi sa teším, že som na konci svojej kariéry stretol takého študenta," tvrdí triedny učiteľ Daniel Špilár. 

​Aspoň pár hodín oddychu 

Popri ťažkom životnom osude si Vlado dokázal našetriť na auto, ktorým rozváža súrodencov. Aby však bolo bezpečné, potrebovalo opravu. Vďaka košickému darcovi sme sa o to mohli postarať. Okrem toho súrodenci prezradili, že nikdy neboli na spoločnom výlete. Preto sme im dali úlohu poriadne sa zbaliť, aby sme ich mohli vziať do slovenského tepla - do Vodného parku Bešeňová. Tam si spolu užili relax, zábavu v bazéne, večeru, no hlavne spoločne strávený čas bez každodenných starostí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy