Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Unikátna rodinná fotografia: Na jednom mieste sa stretlo vyše 500 príbuzných
Zdielať na

Unikátna rodinná fotografia: Na jednom mieste sa stretlo vyše 500 príbuzných

PEKING / Skupinová fotografia, na ktorej je viac ako 500 členov jednej rodiny, vznikla počas nedávnych osláv čínskeho nového roku. Až niekoľko generácii rodiny Ren sa nechalo zvečniť na východe Číny, kde sa zišli pri príležitosti dokončenia svojho detailného rodokmeňa.

Portrét vznikol na začiatku februára v dedine neďaleko mesta Šeng-čou v provincii Če-ťiang, asi 240 kilometrov južne od Šanghaja. Rodina Ren sa ako iné rodiny rozhodla odfotiť, lenže na rozdiel od väčšiny ostatných sa snímka stala hitom internetu.

Množstvo ľudí na portréte by zaplnilo dva Boeingy 787 Dreamliner. Fotograf preto musel použiť dron, aby s jeho pomocou vtesnal všetkých členov rodiny do jedného záberu.

Rodina Ren sa nechala zvečniť v dedine, z ktorej odvodzujú svoj pôvod a v ktorej je aj dnes významným predstaviteľom jeden z členov rodu. Ten patrí už k 26. generácii a zhodou okolností má meno, ktoré v čínštine znamená stretnutie, uviedol spravodajský portál BBC.

Dva a pol roka práce

Vytvorenie aktualizovaného rodokmeňa trvalo dva a pol roka. Bádatelia identifikovali najmenej 2 000 žijúcich členov rozvetvenej rodiny, ktorej história siaha až do obdobia pred 800 rokmi.

Minulé storočie plné vojny, diktatúry, hladomoru a následného ekonomického zázraku viedlo k rozptýleniu mnohých čínskych rodín. Členovia rodiny Ren preto prišli z rôznych kútov krajiny - Pekingu, Šanghaja i vzdialenej severozápadnej provincie Sin-ťiajng. Časť dokonca priletela z ostrova Taiwan.

"Čína smeruje k modernosti, ale korene Číňanov v ich rodnej krajine nikdy nezmiznú," povedal jeden z členov.

Podľa denníka The Guardian fotografia v dedine, odkiaľ rodina pochádza, symbolizuje aj dramatické zmeny, ktorými Čína za posledné desaťročia prešla.

Súvisiace články