Polojasno
22°
Bratislava
Všetci členovia rodiny majú na každej ruke a nohe šesť prstov
Zdielať na

Všetci členovia rodiny majú na každej ruke a nohe šesť prstov

AGUAS CLARAS / Keď sa v rodine Da Silvových z Brazílie začne počítať na prstoch, vznikne z toho pekný zmätok. Štrnásť členov rodiny trpí vzácnou poruchou, kvôli ktorej sa narodili so šiestimi prsami na každej ruke i nohe, informovala agentúra Reuters.

Najstarším šesťprstým členom rodiny, ktorá žije neďaleko hlavného mesta, je babička Silvia Santos da Silva. "Môj otec sa na to vždy pozeral triezvo, naopak ľudia s piatimi prstami sú pre nás niečím abnormálnym. Môj vnuk ich má päť a cíti sa ako outsider rodiny," povedala.

Všetci členovia rodiny, ktorých polydaktília postihla, si prsty na rukách nechali. Na rozdiel od mužov si ale ženy nechali odstrániť prebytočný prst na nohách a to z jednoduchého dôvodu - aby sa im nohy vošli do topánok.

Pozrite si veselú šesťprstú brazílsku rodinu v priloženom videu:

Obrovskí fanúšikovia futbalu

Šiesty prst funguje normálne ako všetky ostatné a nebráni nikomu v činnosti, ani počas hry na gitaru. V niektorých veciach majú pred ostatnými ľuďmi výhodu, píše agentúra Reuters.

"Mať šesť prstov mi pomohlo pri hraní futbalu. Môžem oveľa jednoduchšie chytiť loptu, mám väčšie ruky než ostatní," povedal pätnásťročný Joao de Assis da Silva, ktorý chce byť profesionálnym brankárom.

Celá rodina žije práve prebiehajúcim futbalovým šampionátom a svojmu tímu fandí so skríženými prstami.

Súvisiace články