Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pred sídlom vlády sa pokúsila upáliť žena
Zdielať na
Zahraničie

Pred sídlom vlády sa pokúsila upáliť žena

Pred sídlom vlády sa v sobotu pokúsila upáliť 56-ročná žena. podľa hliadkujúcich policajtov sa poliala benzínom a zapálila. Nenechala žiadnu správu o svojom motíve. Ženu previezli do nemocnice s popáleninami tváre, rúk a hrudi.

Ochranka ju zachránila

Podľa médií prišla Ruska Vera Smolinová do Moskvy zo Saratovskej oblasti na Urale. Keď sa poliala benzínom z prineseného kanistru a zapálila, ochranka sídla ruskej vlády ju povalila na zem a plamene uhasila.

Ruský bulvár Life News napísal, že Smolinová je psychicky chorá. Prípady pokusu o upálenie nie sú v Rusku veľmi obvyklé. Minulý rok sa v juhosibírskej obci Irbejskopje upálil muž na protest proti rozhodnutiu súdu o odobraní vodičského preukazu.

V Rusku sa za posledných dvadsať rokov niekoľko ľudí pokúsilo demonštratívne zapáliť na Červenom námestí, prípad "sebaupálenia" pred sídlom vlády údajne polícia nikdy nezaznamenala.

Masové protesty

Motív činu tejto Rusky nie je známy. Avšak krajina sa stále viac stretáva s hromadnými protestami. V decembri sa konali masové protesty proti Vladimírovi Putinovi. Pozrite sa, ako to tam vtedy vyzeralo.

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy