Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
NA VLASTNEJ KOŽI: Safari? Treba si dať pozor...
Zdielať na

NA VLASTNEJ KOŽI: Safari? Treba si dať pozor...

Jedine v Africkom safari môžete vidieť veľkú päťku. Nebojte, nemá to nič spoločné s politikou. Ide totiž o päť zvierat, ktoré nájdete pokope práve v tejto rezervácii. Levy, leopardy, nosorožce, byvoly a slony. Ak neviete kam na dovolenku, či svadobnú cestu, nechajte sa inšpirovať.

Rezervácií s rôznymi zvieratami sú po celej krajine desiatky, no iba niektoré ponúkajú levov, leopardov, nosorožcov, byvolov a slonov - takzvanú veľkú päťku. Možno tomu neveríte, no tunajšia divočina nie je vhodná len pre dobrodruhov, ale pre celé rodiny s deťmi, či novomanželov. Samozrejme aj ako aktívna dovolenka plná adrenalínu a divočiny. 

Nevystupovať z auta

„Na safari môžu ísť aj deti, dokonca aj bábätká, pre ktoré máme špeciálne sedačky. Všetci však musia dodržiavať bezpečnostné pokyny," povedala Annette, manažérka rezervácie.

Základným pravidlom je nevystupovať z auta. Pokiaľ zvieratá cítia vôňu benzínu, je to v poriadku, no ak zacítia tú vašu, nastáva problém. „Väčšina zvierat si už na auto zvykla, no keby sa všetci začali hýbať, mohli by sa cítiť ohrozené a zaútočiť na vás“, vysvetlila sprievodkyňa parkom Abie.

Samozrejme, že ani vykrikovať a robiť prudké pohyby sa neodporúča. Háklivé na zvuk sú najmä levy. ,,Ak začnú hýbať chvostom a pozorne vás sledujú, je to znamenie, že treba odísť," tvrdí sprievodkyňa.

Najnebezpečnejší je byvol

Trocha adrenalínu však rozhodne nezaškodí. Ozaj, viete aký je rozdiel medzi našou ZOO a africkým safari? Keď zoskočíte z auta neviete, z ktorej strany vás niečo zožerie.

Abie však za najnebezpečnejšie zviera v rezervácii považuje byvola. Kto sa bojí riskovať priame stretnutie v jeho teritóriu, môže zostať v bungalowe s výhľadom na napájadlo. „Každý deň sa k nemu chodia zvieratá občerstviť a vy ich môžete v bezpečí pozorovať,“ hovorí Abie.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy