Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Odškodné pre pasažierov Concordie. Američania chcú milióny
Zdielať na

Odškodné pre pasažierov Concordie. Američania chcú milióny

Pasažieri, ktorí prežili haváriu talianskej lode Costa Concrodia chcú kompenzáciu. Talianska spoločnosť ponúkla cestujúcim svojej stroskotanej lode odškodné 11 000 € pre každého, aby im nahradila stratu batožiny a psychologickú traumu z havárie.

Šiesti Američania, ktorí haváriu prežili však majú o odškodnom vlastné predstavy. Požadujú sumu vo výške 460 miliónov dolárov. Podľa skupinky je dôležité to, že prežili, ale spomienky ich budú údajne prenasledovať celý život. Advokát už podal žiadosť o odškodné na súde v Miami, kde spoločnosť sídli. Táto šestica však nie je jediná, ktorá požaduje milióny.

Člen posádky chce 100 miliónov

Aj peruánsky člen posádky v Chicagu podal žiadosť o odškodné vo výške 100-miliónov dolárov. Pasažieri a posádka výletnej lode majú možnosť podať vlastnú žalobu, ak nie sú spokojní s dohodou o odškodnom.

Sedemnásť obetí

Na 17 sa v sobotu zvýšil počet obetí havárie výletnej lode Costa Concordia pri talianskom pobreží. Potápači našli v zaplavenej časti plavidla mŕtve telo istej ženy, informovali o tom zahraničné agentúry s odvolaním sa na krízový štáb.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy