Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Praha príde o Karlov most. Je to viac ako možné!
Zdielať na

Praha príde o Karlov most. Je to viac ako možné!

V susednej Českej republike riešia vážny problém! Hrozí, že hlavné mesto Praha príde o svoje slávne dominanty. Dôvodom je exekúcia uvalená na Karlov most, sochu Jána Husa, Staromestskú radnicu, či zoologickú záhradu v Tróji.

Magistrát ani nevie, čoho sa exekúcia týka, keďže bola uvalená v piatok poobede. Detaily zisťujú dnes.

Podľa Hovorkyne exekútorskej komory Petry Báčovej má exekúcia blokový charakter. Znamená to, že mesto nemôže s dominantami v podstate nič robiť. Zápisy v katastri nehnuteľností radnica kontroluje každý pracovný deň ráno, preto sa o piatkovej zmene zatiaľ nič nedozvedeli.

Hovorkyňa mesta Praha Tereza Krásenská nechce predbiehať, je však pravdepodobné, že sa magistrát proti rozhodnutiu odvolá. ,,Proti uzneseniu o nariadení exekúcie sa môže odvolať," povedala Báčová.

Pre 163 tisíc ohrozené milióny

Server tn.cz citoval rozhodnutie obvodného súdu pre Prahu 1. Exekúcia sa nariaďuje kvôli dlhu 163 tisíc korun. Pohľadávku týmto spôsobom vymáha bytové družstvo Prahy 6.

Kvôli tomuto dlhu teraz nemôže mesto nakladať s majetkem v hodnote desiatok možno i stoviek miliónov korún.

Skúsili to aj v Karlovych Varoch

O konkrétnom spôsobe prevedenia exekúcie zatiaľ rozhodnuté nebolo. Mesto má šancu sa proti rozhodnutiu odvolať či dlh uhradiť. Tak či tak ho čaká zaplatenie nákladov exekúcie.

Podobnú kauzu riešili už skôr aj Karlove Vary. Mesto malo na čas zablokovaný majetok kvôli tomu, že rok a pol nepodalo informáciu zo stavebného úradu. 

Captain Chaos/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy