Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Miroslav má problém s exekútorom. Dlžníkom však nie je
Zdielať na

Miroslav má problém s exekútorom. Dlžníkom však nie je

Pán Turok z Košíc zo svojej výplaty už celé mesiace na účte vidí len necelých 180 €. Tri stovky mu berie mesačne košický exekútor pre zdravotnú poisťovňu. Tá však potvrdila, že tento muž dlžníkom nie je a ani nikdy nebol.

"Ten muž má so mnou len spoločné meno a priezvisko. Splácam cudzí dlh," tvrdí Miroslav Turok. Tento Košičan však nie je jediný, kto má problém s exekútormi a nie svojou vinou.

Pánovi Kolenovi z Čadce znepríjemnil exekútor vianočný čas. "Išiel som kúpiť chleba a dal som kartu a karta prázdna," uviedol poškodený Pavol Koleno. Ten je v zovretí levického exekútora, ktorý mu dal zablokovať na účte stovky eur. Nevie prečo. 

Exekútori nekontrolujú prípadné chyby

Podľa komory exekútorov slovenska sa  môže stať, že exekúcia je vykonaná na nesprávnej osobe. "Exekútori totiž často nekontrolujú, či súdy prikázali platiť dlhy správne identifikovaným osobám, alebo chybu mohli urobiť aj poisťovne či úradníci pri identifikovaní dlžníka," uviedol hovorca Komory exekútorov Martin Hermovský.

Chybu ale mohol urobiť aj exekútor. Keď si dôkladne nepreveril to, či peniaze nestopol náhodou menovcovi ozajstného neplatiča. To sa zrejme stalo pánovi Turokovi, ktorý má v Košiciach niekoľko menovcov. To, že by mal pán Koleno s niekým ale rovnaké rodné číslo, komora takmer vylučuje. 

Peniaze v rukách_eurá_predávanie

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy