Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Grécko má v marci skrachovať. Čo bude s našimi dovolenkami?
Zdielať na

Grécko má v marci skrachovať. Čo bude s našimi dovolenkami?

Grécko už v marci môže postihnúť nekontrolovaný bankrot! To môže znamenať ešte väčšie protesty a dokonca politický prevrat. To sa týka aj Slovákov. Už teraz sa špekuluje, či sa do Grécka bude dať ešte ísť na dovolenky...

Je to zlé a môže byť ešte horšie. Tomu, že Atény dokážu ozdraviť verejné financie, už neverí ani Medzinárodný menový fond,  ktorý sa podieľa na záchrane krajiny. Podľa odhadov fondu môže krajinu už za dva mesiace postihnúť bankrot!

Odborníci to tak katastroficky nevidia. Vyjadrenia pre médiá majú vraj iba naštartovať snahu gréckych politikov, ktorí neplnia svoje záväzky. Cestou možno bude aj lákanie turistov na ešte nižšie ceny!

Prijatím finančnej pomoci z eurovalu sa  krajina zaviazala podpísať mnohé bolestivé opatrenia. A tie budú najviac bolieť obyčajných ľudí. Až sedem Grékov z 10-tich si však uvedomuje, že euro je ich posledná nádej.  Ak by ich ekonomika skrachovala a navyše by krajina prišla o spoločnú európsku menu, bol by to zrejme začiatok konca.

Grécky chaos?

Vláda si už nebude môcť požičiavať, sociálne dávky budú nižšie, podpora v nezamestnanosti bude nižšia. Ľudia prídu o svoje úspory a ceny budú rásť šialeným tempom. Potom nasleduje inflácia. Životná úroveň môže klesnúť až o desiatky percent, dôsledkom čoho budú ešte búrlivejšie nepokoje. A možno i politický prevrat.

Jednou z ciest za záchranou môže byť naplnenie desiatok kilometrov pláží. To znamená aj zníženie cien v hoteloch a reštauráciách. Jojka sa snažila skontaktovať s viacerými cestovkami, tie sa nám ale k tejto téme odmietli vyjadriť. Stanovisko nám poskytla iba jedna z nich.

Cestovky o Grécku

Podľa prvých štatistík sa vraj Slováci Grécka neboja. Ceny sú najnižšie za posledné tri roky. Podľa našich informácií sa v pondelok popoludní stretli aj zástupcovia Slovenskej asociácie cestovných kancelárií práve pre to, aby prehodnotili situáciu v Grécku. O výsledku rokovania nás však odmietli informovať.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy