Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Kim Čong-un slávi narodeniny. Nevedno, koľké...
Zdielať na

Kim Čong-un slávi narodeniny. Nevedno, koľké...

Nový severokórejský vodca Kim Čong-un má dnes pravdepodobne narodeniny. O jeho životných dátach však neexistujú spoľahlivé informácie. Podľa náznakov môže mať vek medzi 26 a 28 rokmi, niektorí špekulujú, že by mohol sláviť okrúhle tridsiatiny. Štátna televízia KĽDR pri tejto príležitosti odvysielala reportáž z vodcovej "inšpekcie"...

Mladý šéf armády tu dohliada na priebeh ostrej streľby severokórejských vojenských jednotiek, dokonca sám riadi tank. Po smrti svojho otca Kim Čong-ila totiž prebral všetky najvyššie štátne funkcie. Sám sa zaviazol po smrti otca pokračovať v jeho politike s dôrazom na posilňovanie armády.

Podľa komentára KĽDR je vraj Kim Čong-un v oblasti vojenskej vedy "géniom všetkých géniov". Svoju prvú tézu v oblasti armádnej stratégie vraj napísal v 16 rokoch, spí len tri hodiny denne a venuje sa štúdiu. Podľa expertov sa režim do mohutných osláv vzhľadom k štátnemu smútku pustiť zatiaľ nechce.

Tridsiatka by bola mystická a symbolická...

Niektorí analytici špekulujú nad tým, že dnešný deň by mohlo severokórejské vedenie vyhlásiť dňom Kimových 30. narodenín. Naplnila by sa tak symbolická a mystická línia spájajúca Kim Čong-una s jeho otcom a dedom - v minulom roku by sa totiž dožil Kim Čong-il sedemdesiatky a jeho otec a zakladateľ KĽDR Kim Ir-sen stovky.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy