Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Trapasy 2011: Stalo sa tento rok...
Zdielať na

Trapasy 2011: Stalo sa tento rok...

Kto by si nebol pamätal vtipnú príhodu českého prezidenta Václava Klausa? Počas návštevy Čile si veľmi "nenápadne" pred novinármi a kamerami vyberá zo škatuľky prekrásne protokolárne pero a šup s ním do vrecka! To je len jedno z faux pas, alebo vtipných trapasov, ktoré nám rok 2011 priniesol...

Medvedevov tanec nenechal ľahostajným nikoho

... Ale aj iné vtipné video dobýjalo internet. Na záberoch vidno ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva. Na stretávke po rokoch si so spolužiakmi vyhodil z kopýtka a poriadne to na parkete roztočil. Do nôty mu hral hit britskej speváčky Estelle s názvom American Boy.

Matovič so vztýčeným prostredníkom

Obyčajný človek a poslanec platený z našich daní. To je Igor Matovič, ktorý sa za niečo vyše roka vo funkcii stihol takmer pobiť s kolegom, dostať facku od poníženej poslankyne či provokatívne parkovať na priechode pre chodcov. Nedávno vytiahol nový tromf. Na parlamentnej pôde, priamo v rokovacej sále, "zasvietil" jeho vztýčený prostredník! Vzorom mu zrejme bol iný politik, český expremiér Mirek Topolánek. Ten sa svojho času prezentoval podobne hulvátsky.

Weiss sa rád vyjadruje šťavnato

"Ešte mám dva roky zmluvu, ešte sa so mnou potrápiš. Ty ko*ot!"... Tak takto na úrovni sa so zástupcami médií rozprávala ďalšia verejne činná osoba. Tou je tréner futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss starší. Kedže nešlo o jeho prvý prehrešok, dostal od futbalového zväzu mastnú pokutu. Starosti s peniazmi si tento bývalý československý reprezentant ale robiť nemusí. Veď čiastočne aj z našich daní sa mu skladáme na slušnú mzdu - vyše 34 tisíc eur mesačne!!!

Prezidenti si zabudli vypnúť mikrofóny

Zadarí sa však aj podstatne vplyvnejším ľuďom. Mimo televíznych kamier si politici naozaj nedávajú servítku pred ústa. Mali by si však dať pozor, aby boli vypnuté aj mikrofóny. Na zradnú techniku doplatili nedávno aj americký, aj francúzsky prezident. Pred tlačovou konferenciou totiž ohovárali izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.  "Už ho nemôžem vystáť, je to obyčajný klamár," hovorí francúzsky prezident Nicolas Sarkozy. "Ty ho možno máš plné zuby, ale čo ja? Musím s ním rokovať každý deň," dodal Barack Obama.

Láska prezidenta Klausa k perám...

Prezident Českej republiky Václav Klaus sa počas návštevy Čile postaral o poriadny rozruch. Objavilo sa totiž video, ako veľmi kurióznym spôsobom kradne na oficiálnej tlačovke protokolárne pero. Zaujal aj spôsob, akým sa tento cenný úlovok snaží nenápadne ukryť vo vrecku. A potom prišiel spokojný úsmev.

Český prezident Václav Klaus si zase "požičal" pero, pozrite sa:

Clintonovej nešťastný pád

Keď zakopne pri chôdzi bežný človek, zasmeje sa na tom pár okoloidúcich. Ak sa to stane známej osobnosti, je z toho medzinárodné faux pas. Zadarilo sa aj Hillary Clintonovej. Pri nastupovaní do lietadla neodhadla výšku mostíka a spadla na kolená. Trapas sa stal americkej šéfke diplomacie pri vstupovaní na palubu v Jemene.

Nevykročila správne a padla rovno k nohám prekvapeného personálu. Člen posádky však nestratil duchaprítomnosť a političke pomohol postaviť sa na nohy. Vzápätí v lietadle vypli svetlá.

Shania Twain to vie elegantne...

Nuž, ale darí sa aj hviezdam ako Shania Twain. Kanadská speváčka sa pošmykla a spadla medzi udivených divákov. Vyzeralo to na celkom bolestivý pád. Avšak popová aj country hviezda sa rýchlo otriasla, vstala a akoby nič - rozdávala úsmevy na všetky strany.

Slovensko na Balkáne, myslí si Larry King

Najznámejší televízny moderátor? Bez debaty Larry King. Práve on spovedal ľudí v prvej satelitnej spravodajskej televízii neuveriteľných 25 rokov. Túto jeseň zavítal na Slovensko. Faux-pas sa nevyhli ani jemu. Na letisku vyhlásil, že tak ďaleko na Balkáne ešte nebol, mýlil si naše a české osobnosti.

So šarmom sebe vlastným však priznal, že sa mu prihodilo veru všeličo. Chyby robia aj tí najväčší. "Bol som hlúpy. Mal som 22 rokov, robil som rozhovor s katolíckym kňazom a opýtal som sa ho, koľko má detí," spomína s úsmevom televízna legenda.

Slovensku skrátili hymnu...

Oficiálna septembrová návšteva premiérky Ivety Radičovej sa začala protokolárnym faux pas. Pri jej privítaní premiérkou Jadrankou Kosorovou totiž zahrala dychová hudba len prvú slohu slovenskej štátnej hymny, aj keď oficiálne má dve slohy. Chorváti sa snažili všetko zachrániť tým, že skrátili aj tú svoju hymnu...

Prešľapy Ivana Gašparoviča

Po stretnutí s chorvátskym prezidentom Stipem Mesičom hovoril o Srbsku, meno pápeža Benedikta zamenil za Dominika, Tonyho Blaira si pomýlil s Johnom Majorom. Reč je o prezidentovi Slovenskej republiky Ivanovi Gašparovičovi. Do bohatého priehrštia pošmyknutí jazyka zaradil tento rok ďalšie. Napríklad keď namiesto latinského slova sekundárny použil terciárny. Z vymenovania generálneho prokurátora tak zrejme omylom nespravil druhoradý ale AŽ treťoradý problém.

"Zatiaľ sme sa nedohodli, stretneme sa v piatok," informoval zase po stretnutí s lídrami politických strán. Všetko by bolo v poriadku, keby termín stretnutia nebol vopred známy a nebol by to štvrtok...

Nebolo to však len "vtipných" momentoch. Pozrite si udalosti roku 2011 v spravodajskom súhrne:

Prehľad udalostí roku 2011 pokračuje zajtra časťou o športových udalostiach roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy