Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mementá 2011: Stalo sa tento rok...
Zdielať na

Mementá 2011: Stalo sa tento rok...

Rok 2011 priniesol niektorým ľuďom šťastie, iným poriadnu smolu. A poniektorí Slováci zažili nebezpečný mix šťastia v nešťastí, ktorý si zapamätajú do konca svojho života. Za ľudskými drámami, s ktorými sa museli vyrovnať, stál pritom často alkohol. Tu je prehľad udalostí...

Život mu zachránil pás

Na kopci pred Prievidzou v smere z Handlovej dochádza často k dopravným nehodám. Mokrá cesta a rýchla jazda sa 26. apríla takmer osudnou stala pre mladého vodiča. Ten zrejme precenil svoje schopnosti a v pravotočivej ostrej zákrute dostal šmyk. Stalo sa mu to aj napriek tomu, že práve týmto úsekom jazdieval veľmi často. Vodič osobného auta však napokon doplatil na mokrú cestu aj na rýchlu jazdu. Prežil len zázrakom. Po šmyku totiž narazil do betónového múrika, ktorý ho odhodil na cestu a tu vrazil do kamióna. Mladého muža zachránilo, že bol pripútaný. Zo zdemolovaného auta vyšiel po vlastných nohách.

Pili, havarovali a vyrozprávali neuveriteľné veci

Auto bez šoféra neexistuje len vo filmoch o čarodejníckom učňovi, ale aj na východnom Slovensku. Toto záhadné samohybné vozidlo si to však 12. mája namierilo rovno do stĺpu na  frekventovanej križovatke v centre Prešova. K nehode došlo, keď auto prichádzalo do križovatky v smere od Košíc. Tam však vodič pravdepodobne nezvládol riadenie a narazil do semaforu. Dvaja zjavne podgurážení muži, ktorí v čase nehody sedeli v aute však svätosväte tvrdili, že ani jeden z nich nešoféroval. Z auta bez šoféra sa po chvíli vykľulo auto s tajomným vodičom v podobe neznámeho chlapca, ktorý mal dvoch pánov v dobrej nálade viezť údajne „Z bodu A do bodu B. Alebo od frajerky, alebo z krčmy, alebo domov..."

S deťmi vrazila do auta so sliepkami

V jednom vozidle matka a jej tri malé deti. V druhom dôchodca so svojimi sliepočkami. Kým každý z nich mal na 21. mája úplne iné plány, osud všetko zariadil inak. Mladá žena si mužov voz nevšimla, keď chcela odbočiť. A hoci sa snažila zrážke zabrániť, nedokázala to. Oči otvorila až po zrážke, keď zistila, že jej auto je prevrátené na streche. Našťastie mali pri sebe anjelov strážnych, všetci vyviazli len s ľahkými zraneniami.

Andrej (17) vzal auto a ťažko sa zranil

S násťročnými to býva mnohokrát ťažké. Nutkanie urobiť niečo nedovolené, býva často silnejšie ako pocit zodpovednosti. Aj Andrej urobil niečo, čo by si zrejme dnes poriadne rozmyslel. Nemať vodičský preukaz a ukradnúť otcovi auta sa mu totiž vypomstilo. Jazda neskúseného mladíka však 11. júla netrvala dlho. Havaroval v Novej Dedine neďaleko Levíc. Vozidlo prešlo do protismeru a po asi 20-tich metroch zišlo z cesty a vrazilo rovno do stĺpa. Silný náraz sprevádzal veľký buchot, ktorý vystrašil obyvateľov okolitých domov. Jeho krátka jazda tak skončila dramaticky. Z auta ostal len vrak a mladého Andreja zachraňovali hasiči a vrtuľník. Mal šťastie. Prežil...

Ožratého Stocha vyhodili z reprezentácie

Byť mladý a úspešný občas stúpa do hlavy. Poriadne zaucho dostal aj náš reprezentačný futbalista Miroslav Stoch. Ten si sadol v auguste za volant svojho luxusného športiaka potúžený alkoholom. Chytili ho policajti a namerali mu 1,17 promile. Hráč ihneď na mieste prišiel o vodičský preukaz. Na najbližší reprezentačný zraz tak potreboval vodiča. A zrátal mu to aj tréner Weiss. Stoch mal hrať krátko po celom incidente prípravný zápas v rakúskom Klagenfurte. Tréner Weiss však celý incident riešil radikálne a futbalistu vyradil z pôvodnej nominácie.

V aute viezla 6 detí a havarovala

Pokúšať šťastie sa nie vždy oplatí. Zistila to aj vodička, ktorá 11. augusta do svojho auta dokázala natlačiť  8 ľudí a z toho 6 malých detí. Nuž a nečakalo ju nič iné, ako nehoda. Miesto pokory a vďačnosti, že po nehode ostali všetci živí a zdraví,  si však zlosť vybíjala na nevinnom vodičovi druhého auta. Nadávky si vyslúžil nielen on, ale aj štáb TV JOJ. Vodička z Pezinka odchádzala od policajtov so 150-eurovou pokutou. Mala veľké šťastie. Obe autá totiž išli podľa policajtov zrejme nie veľkou rýchlosťou a tak sa nehoda obišla bez väčších zranení.

Ožratí sadli do auta, prevrátili sa na strechu

Štyria poriadne opití mladíci sa 31. októbra rozhodli, že večer strávia s ľahkými ženami. Vydali sa za nimi autom. To však nemali robiť. Na dobšinský kopec v Rožňavskom okrese, známom každoročnými pretekami rally, ale aj častými nehodami, si síce odvážne trúfli, ale netrvalo dlho, aby zistili, že svoje sily poriadne precenili. Mladíci mali totiž v krvi vysoký obsah alkoholu a nemali problém poriadne dupnúť na plyn. Prešli len tri kilometre a skončili v štvormetrovej priekope. Mladíci a ich štvornohý a jediný triezvy kamarát - pes - chceli pokračovať v ceste do verejného domu. Tentoraz už peši.

Prehľad udalostí roku 2011 pokračuje 27. decembra časťou o tragických úmrtiach mladých.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy