Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chytili bossa talianskej mafie. Vykopali ho ako krtka
Zdielať na

Chytili bossa talianskej mafie. Vykopali ho ako krtka

Zdroj: SITA

Vytiahli naňho buldozéry a z úkrytu ho na denné svetlo vykopali ako krtka. Takto nedôstojne skončil v rukách polície jeden z najvplyvnejších bossov talianskej Camorry Michele Zagaria. Jeho klan to však zrejme nepoloží.

Michele Zagaria sa pred zákonom skrýval 16 rokov. To však vôbec neoslabilo jeho vplyv na chod a biznis klanu Casalesiovcov. Práve naopak – majetky narastali a s nimi aj strach bežných smrteľníkov. O to väčšiu radosť mali, keď ho videli v putách. Špeciálne jednotky ho z podzemného betónového úkrytu vydolovali pomocou hrubej sily -  bágrov  a buldozérov.

Odtiaľ šiel priamo za mreže. "Nezvyčajný prípad, nezvyčajná situácia si vyžadujú aj nezvyčajné prostriedky. Tam nejde o prezentáciu pre verejnosť, ale zvládnutie situácie," hovorí Jaroslav Ivor, dekan fakulty práva. Micheleho Zagariu odsúdili na doživotie v megaprocese Spartakus, ktorý trval celé desaťročie.  Praktiky jeho klanu opísal Roberto Saviano v slávnej knihe Gomora.

Drogy a stavebný priemysel

Polícia hľadaných mafiánov najčastejšie vypátra s pomocou korunných svedkov, ktorí majú sami bohatú kriminálnu minulosť a aj preto sa volajú kajúcnici. Klan Casalesi si vybudoval moc na drogách, mliekarenských výrobkoch no predovšetkým na stavebnom priemysle. Z najväčších zákaziek nekalým spôsobom odstavil prakticky celú konkurenciu.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy