Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Autor bestselleru o mafii chce utiecť do zahraničia
Zdielať na
Zahraničie

Autor bestselleru o mafii chce utiecť do zahraničia

Zdroj: SITA

Reagoval tak na vyhrážky jednej z najbrutálnejších tajných organizácií

Reagoval tak na vyhrážky jednej z najbrutálnejších tajných organizácií, Camorry, že ho do Vianoc zavraždia. Mafiáni chcú spisovateľa "potrestať" za to, že na základe vlastného vyšetrovania odhalil praktiky organizovaného zločinu v Neapole. Talianske médiá v utorok priniesli správy, že klan Casalesi pristúpil k "operatívnej" časti plánu a vraždu plánujú uskutočniť do Vianoc.

"Aspoň na krátky čas opustím Taliansko, potom sa uvidí. Myslím, že si zaslúžim pauzu," zveril sa Saviano denníku La Repubblica. "Chcem žiť, chcem mať domov. Chcem sa zamilovať, piť pivo na verejnosti," povedal 29-ročný autor, ktorý žije od roku 2006 pod stálou policajnou ochranou. "Chcem sa prechádzať v slnečnom aj daždivom počasí, chcem bez obáv navštíviť svoju matku. Chcem sa smiať a nemyslieť na seba ako na pacienta so smrteľnou chorobou," vyjadril svoje túžby.

O Savianovo dielo je obrovský záujem. Len v Taliansku predali 1,2 milióna výtlačkov knihy. Aby autor čo najviac prenikol do sveta mafie, pracoval v nelegálnej čínskej textilnej dielni, zamestnal sa ako stavebný robotník a čašník.

Román sa stal predlohou pre film Gomorra (2008), ktorý získal Veľkú cenu na tohtoročnom Filmovom festivale v Cannes a Talianska filmová asociácia (ANICA) ho vyslala do boja o Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy