Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mafia chce zavraždiť autora bestselleru o organizovanom zločine
Zdielať na
Krimi

Mafia chce zavraždiť autora bestselleru o organizovanom zločine

Dvadsaťdeväťročného talianskeho spisovateľa chcú do Vianoc zlikvidovať

O jeho dielo je obrovský záujem, len v Taliansku predali 1,2 milióna výtlačkov knihy. Saviano tvrdí, že mafiáni sa zľakli úspechu diela. "Čitatelia vystrašili zločineckých šéfov, nie ja," povedal. Niektorí politici vyzvali verejnosť, aby autorovi vyjadrili podporu. "Nikto sa nesme Saviana ani len dotknúť," vyhlásila bývalá členka talianskej vlády Giovanna Melandri a mafiu označila za "rakovinu, ktorá oslepuje našu krajinu".

Koordinátor neapolského oddelenia na boj proti mafii Franco Roberto povedal, že odštartovali vyšetrovanie, aby zistili, nakoľko je hrozba reálna. Talianske médiá priniesli správy, že klan Casalesi pristúpil k "operatívnej" časti plánu a vraždu plánujú uskutočniť do Vianoc.

Aby Roberto Saviano čo najviac prenikol do sveta mafie, pracoval v nelegálnej čínskej textilnej dielni, zamestnal sa ako stavebný robotník a čašník. Román sa stal predlohou pre film Gomorra (2008), ktorý získal Veľkú cenu na tohtoročnom Filmovom festivale v Cannes a Talianska filmová asociácia (ANICA) ho vyslala do boja o Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy