Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Matematikárka (75) vyrábala pervitín. Pomáhal jej syn
Zdielať na

Matematikárka (75) vyrábala pervitín. Pomáhal jej syn

Zdroj: ISIFA

Profesorku matematiky obvinila polícia z prevádzkovania laboratória na výrobu pervitínu. 75-ročná Irina Kristy vyrábala drogy spolu s 25-ročným synom.

Grigory Genkin čelí rovnakým obvineniam ako jeho matka, ktorá viac než 20 rokov prednáša matematiku na Bostonskej univerzite a tiež na Suffolk University. Dvojicu zatkli po tom, čo ich dom v novembri prehľadali bostonskí policajti, ktorí v ňom objavili veľké množstvo nebezpečných chemických látok. Ich dom sa pritom nachádza iba 150 metrov od radnice a základnej školy.

Ako zo seriálu

Tento prípad čiastočne pripomína dej seriálu Breaking Bad (2008), v ktorom herec Bryan Cranston stvárňuje stredoškolského učiteľa chémie Waltera Whitea. Ten sa po tom, čo mu diagnostikujú rakovinu pľúc v pokročilom štádiu, rozhodne vyrábať a predávať pervitín, aby stihol pred smrťou zarobiť dostatok peňazí pre svoju manželku a deti. Cranston za túto úlohu získal už tri ceny Emmy, pričom rovnaké ocenenie dostal aj Aaron Paul za postavu bývalého študenta Jesseho Pinkmana, ktorý Whiteovi pomáha.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy