Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nové drogy opäť na scéne. Z obchodov sa stiahli na web
Zdielať na
Krimi

Nové drogy opäť na scéne. Z obchodov sa stiahli na web

Crazy shopy sú síce už zatvorené a látky, ktoré sa v nich predávali, sú zakázané. Lenže napodobeniny drog sa zrejme predávajú veselo ďalej. Podarilo sa nám totiž spojiť s mužom, ktorý prevádzkuje internetové stránky, kde si môžete kúpiť rôzne údajne bylinné zmesy. Na podozrivý internetový obchod sme už upozornili Slovenskú obchodnú inšpekciu.

V susednom Česku odsúdili majiteľa Amsterdam shopov na dva roky za mreže. Konala aj naša polícia, právoplatne však zatiaľ nie je odsúdený nikto. Náhrady drog sa ale pravdepodobne na Slovensku predávajú ďalej. Na internete fungujú stránky, kde si môžete objednať rôzne aromatické zmesi či prášky.

Majiteľ domény nám po telefóne ochotne poradil, aký výrobok je lepší.  "Coco je silnejší," tvrdí. Na otázku, či účinkom z nej je eufória, odpovedal kladne. Podľa jeho slov, ale látky nebezpečné nie sú a má na ne certifikát. Na internete uvádza aj zloženie výrobkov.

V zmesiach by ste mali nájsť iba vitamíny či kofeín. Podľa diskusie, do ktorej prispievajú zákazníci obchodu, to ale tak nevyzerá. "Coco má speedový účinok. Človek má po ňom viac energie a chuti sa zabávať," píše sa tam napríklad.

Inšpekcia bude konať

Konať by v tomto smere mohla obchodná inšpekcia, ktorá môže kontrolovať aj tovar z internetových predajní. Dodnes jej k tomu ale nikto nedal podnet. Ozvala sa až Jojka. "Na základe vášho podnetu to dáme prešetriť kolegom do Banskej Bystrice," povedala Helena Homolová zo SOI. Ak by inšpektori v prípravkoch, ktoré sa predávajú ako bylinné zmesi našli zakázané látky, prípad prevezme polícia. 

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy