Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tínedžerov ničí nová droga. Rozožiera ich zaživa!
Zdielať na

Tínedžerov ničí nová droga. Rozožiera ich zaživa!

Extrémne nebezpečná ruská droga "Krokodíl" sa možno predáva už aj na Slovensku! Nie je to však jediné nebezpečenstvo, ktoré sa dostalo na naše ulice. Polícia eviduje i viaceré ďalšie syntetické drogy. Často sa berú napríklad na diskotékach...

Nové drogy. Takto policajní vyšetrovatelia hovoria o syntetických látkach, ktoré sa nedávno dali pomerne lacno zohnať kdekoľvek. Najme v tzv. crazy shopoch. Balíčky v podobe bylinných zmesí, tabliet a solí z kúpeľov.

Symulanty mefedronu sa označujú ako klubové drogy a konkrétne mefedron má medzi európskymi dílermi meno Šialená mačka. Pridaním do nápoja suplujú tvrdé drogy a polícia ich za drogy preto vážne považuje.

Nebezpečná droga aj na Slovensku?

Polícia v Európe v súvislosti s novými drogami pátra po díleroch tej zrejme najnebezpečnejšej z nich. Poškodenia kože, tkanív a odumieranie svalstva u narkomanov spôsobuje ruská syntetická bomba s exotickým názvom "Krokodíl". Narkomani ju získavajú  zneužitím lieku Koaxil, čo je účinné anditepresívum. Často sa užíva na všakovakých párty či diskotékach.

Slovenská polícia tají, či už zachytili pokus zobchodovať túto nebezpečnú drogu. S najväčšou pravdepodobnosťou ale zločinecké bandy, ktoré o Krokodíla môžu mať záujem, určite monitorujú.

tv joj

isifa/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy