Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Razia pred košickým hotelom, zasahovali kukláči
Zdielať na

Razia pred košickým hotelom, zasahovali kukláči

Obchod za 163 000 eur sa nekoná! Úrad boja proti organizovanej kriminalite prekazil kšeft priekupníkovi kokaínu. Ide vraj o významného dílera na východe Slovenska.

Podľa policajtov je hlavným aktérom istý Holanďan, ktorý mal u nás prihlásený pobyt. Pri akcii chytili aj jeho pomocníka - Slováka žijúceho v Revúcej "Najibullah H. doviezol z Holandska na naše územie najmenej 180 gramov kokaínu. Ukrýval ho na rôznych miestach na Slovensku," povedala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.



Jeho pravou rukou bol Slovák z Revúcej. Spoločne sa aj dohodli, že kokaín predajú. Podarilo sa im nájsť kupcu a dohodli si s ním stretnutie na parkovisku pred jedným z košických hotelov. Policajti ich však sledovali už dlhšiu dobu. Chceli totiž podľa našich informácií vedieť, kde kokaín skončí. Mužov zadržali priamo pri predaji drogy.

"Následne pri prehliadke osôb a auta polícia zaistila predmet obchodu, vajíčka s bielou kryštalickou látkou. Predbežná skúška potvrdila, že sa jedná o bielu kryštalickú látku s obsahom fenacetínu a kokaínu," prezradila D. Baloghová. Jej celková hmotnosť bola takmer 180 gramov.

Dalo by sa z nej vyrobiť približne 8 200 jednorazových dávok a ich cenu by zvýšil aj takmer 46-percentný obsah kokaínu. Jeho predajom by na čiernom trhu zarobili minimálne 163 000 eur. Obaja muži tak už čelia v týchto chvíľach obvineniu z drogovej trestnej činnosti a a po dokázaní viny si môžu v base posedieť 10 až 15 rokov.

tv joj/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy