Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Razia kukláčov pri Piešťanoch, obsadili marihuánovú plantáž!
Zdielať na
Krimi

Razia kukláčov pri Piešťanoch, obsadili marihuánovú plantáž!

Trnavskí policajti klepli po prstoch ďalšiemu drogovému pestovateľovi. Tentokrát išlo o 52-ročného muža z Veľkého Orvišťa pri Piešťanoch. Ten v záhrade a v dome vo veľkom pestoval marihuanu.

Dom mal páchateľ dokonale prispôsobený na marihuanové laboratórium. Policajti počas jeho prehliadky zaistili aj zariadenie na indoorové pestovanie rastlín aj na to zameranú odbornú literatúru.

"Takisto policajti zaistili 45 živých rastlín konopy vážiacich asi 83 kg a 26 g sušenej hmoty," povedala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Páchateľovi susedia o tom ani len netušili. Že sa v dome deje niečo nekalé, zistili až po razii kukláčov.

Zarobil by 129 000 eur

Podľa miestneho obyvateľa ide o úplne pohodového človeka, ktorý doteraz nebol ani trestaný. Zaistená marihuana už prešla expertíznym skúmaním. To potvrdilo prítomnosť účinnej látky THC. Z nich by sa dalo vyrobiť až 51 500 dávok drogy. Páchateľ by sa takouto plantážovou poriadne nabalil. Do vrecka by si mohol strčiť 129 000 eur.

Vyšetrovateľ už ale muža obvinil z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi. Teraz mu hrozí, že si za mrežami posedí 15 až 20 rokov.


tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy