Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Veľká razia kukláčov! Drogový boss skončil v putách
Zdielať na

VIDEO: Veľká razia kukláčov! Drogový boss skončil v putách

Úrad boja proti organizovanej kriminalite úspešne zasiahol proti distribútorom syntetických drog! Hlavný organizátor aj s pomocníkom skončili v rukách policajtov. Zaistiť sa im podarilo aj výrobňu nebezpečnej drogy fentanyl. Muži drogami zásobovali celé západné a južné Slovensko! Na krku majú nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Na videozázname, ktorý zverejnila polícia, vidieť kukláčov zadržiavajúcich organizátora výroby a predaja drog. Už v auguste o tom svojom čine policajti informovali verejnosť. Zaistili pritom kompletnú výrobňu a fentanyl za 240 tisíc eur! "Fentanyl je mnohonásobne účinnejší ako heroín," hovorí o droge odborník na závislosti Ľubomír Okruhlica.

Hlavný organizátor však až doteraz unikal. Podľa policajtov je to 49-ročný muž z Macedónska, Bujar S. Pomoc mu zase poskytoval 49-ročný Jozef V. z Bratislavy. Zásobovali nielen celý bratislavský kraj, ale aj západné a južné Slovensko.

Drogy, zbrane a pekných pár eur

Počas piatich domových prehliadok a šiestich prehliadok ďalších priestorov zadržali aj väčší arzenál zbraní. "Jednu útočnú pušku, tri samopaly, jednu samonabíjaciu pištoľ, slzotvorný granát, dve tritonové náložky, ktoré sa používajú v ozbrojených silách," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

A aby toho nebolo málo, aj 20 tisíc eur, 16 jednorazových dávok marihuany a prípravok na riedenie drog... Gang je teraz v rukách polície. A k dvom mužom pribudol aj organizátor s pomocníkom. Hrozí im až 15 rokov za mrežami.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy