Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
RAZIA U PIŤOVCOV: Kukláči si zasa pomýlili byt!
Zdielať na

RAZIA U PIŤOVCOV: Kukláči si zasa pomýlili byt!

Polícii a prokuratúre sa podarilo dostať za mreže všetkých 18 obvinených skupiny označovanej ako Piťovci, spolu s ich šéfom.

Zásah proti nim policajný prezident Jaroslav Spišiak ohodnotil ako mimoriadne úspešný. No zdá sa, že až taký dokonalý nebol.

Všade výnimočné bezpečnostné opatrenia

Policajné komandá počas piatku rozvážali obvinených mužov. Na viacerých miestach Slovenska predstupovali pred sudcov, ktorí rozhodovali o ich najbližšom osude. Všade panovali sprísnené bezpečnostné opatrenia. Viaceré budovy obsadili ozbrojení kukláči. Muži z takzvanej skupiny Piťovci sú zapletení v kauze  podvodných hypoték. Jedným z obvinených je aj zamestnanec banky, ktorého zadržali po návrate zo zahraničia. Vinu všetci popierajú.

Kukláči "netrafili" správny byt!

Rozsiahla policajná razia však neprebiehala úplne hladko. Jedno zo špeciálnych kománd si pomýlilo byt a zdemolovalo nesprávne dvere. Neboli totiž na nich menovky a kukláči tak o 4-tej ráno zazvonili namiesto Matejovi B. nič netušiacej susede. "Dali mi pištoľ k hlave a stále sa ma pýtali, kde je môj manžel. Odpovedala som, že manžela nemám, iba priateľa, ale oni stále dokola, že kde je? Na všetko sa prizeral môj štvorročný syn, ktorý sa od strachu pocikal a pýtal sa ma, prečo k nám prišli policajti," opísala nepríjemné prebudenie Monika.

Policajné vedenie si však v tomto prípade chybu zatiaľ nepripúšťa.  No nevylúčilo ani to, že sa prípadnými sťažnosťami bude zaoberať.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy