Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hromadná nehoda. Sedem mŕtvych, desiatky zranených
Zdielať na

Hromadná nehoda. Sedem mŕtvych, desiatky zranených

Pri piatkovej hromadnej nehode na diaľnici zomrelo viac ako desať ľudí a 43 bolo zranených. Najmenej ďalších desať ľudí bolo ťažko zranených. Miestni hovoria o najhoršej katastrofe v tomto regióne.

Príčina nehody na diaľnici v juhozápadnom Anglicku nie je známa. Podľa prvých správ v čase nehody silno pršalo a bola hmla. Účastníkmi nehody bolo dvadsať áut a šesť kamiónov. Podľa slov hasiča to bola najhoršia dopravná katastrofa, akú si v regióne Paul Seven pamätá. Anglická polícia potvrdila sedem obetí, obáva sa však, že počet sa môže ešte zvýšiť. Podľa denníka The Telegraph mohlo zomrieť až šestnásť ľudí. 

Podľa informácií, ktoré poskytli nemocnice, najmenej 16 ľudí bolo ťažko zranených. Väčšinou ide o zlomeniny, poranenie hrudníka, pľúc a brucha. Množstvo havarovaných áut začalo horieť. "Záchranári po príchode na miesto sa museli popasovať s obrovskou ohnivou guľou," povedal novinárom miestny policajt Anthony Bangham. " Väčšina vozidiel horela, niektoré veľmi dlho. To nám komplikuje ich prehľadávanie, niektoré boli spálené na prach," dodal.

"Bola to strašná scéna. Oheň bol tak intenzívny," hovorí motorkár, ktorý prechádzal po diaľanici v opačnom smere približne 30 minút po nehode.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy