Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chlapca (13) zachránili 108 hodín po zemetrasení
Zdielať na

Chlapca (13) zachránili 108 hodín po zemetrasení

Neskutočných 108 hodín strávil pod ruinami 13-ročný chlapec, ktorého po ničivom nedeľňajšom zemetrasení vytiahli z trosiek tureckí záchranári.

Záchranárske práce pokračujú v najviac zasiahnutom meste Erciş na východe Turecka, inde sa už ale pre minimálnu nádej na nájdenie niekoho živého skončili.

V meste Erciş záchranári už včera po viac než 100 hodinách vyslobodili spod ruín mladého muža vo veku okolo 25 rokov, ktorého za nadšeného potlesku prizerajúcich sa okamžite transportovala sanitka do nemocnice.

Už v pondelok našli v troskách živé 14-dňové bábätko a niekoľko hodín neskôr aj jeho mamu. Prežitie dieťatka sa prirovnávalo k zázraku a fotku zachráneného novorodenca uverejnilo množstvo zahraničných médií.

Podľa poslednej bilancie si živelná pohroma vyžiadala v Turecku 532 mŕtvych a 2300 zranených. Najmenej 185 ľudí sa podarilo spod zrútených obydlí vytiahnuť a zachrániť.

Situáciu komplikoval záchranárom i ľuďom bez strechy nad hlavou dážď a sneženie. Do krajiny prúdi pomoc zo zahraničia, okrem iných krajín aj z Izraela, ktorý momentálne nemá s Tureckom dobré vzťahy.

reuters/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy