Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rodila v 74, v 127 chodí na návštevu po rebríku?!
Zdielať na

Rodila v 74, v 127 chodí na návštevu po rebríku?!

Zdroj: RIA Novosti/ilustračné

V Rusku je naozaj možné všetko. Ďalším dôkazom sú správy o babičke, ktorá má údajne 127 rokov! Je to starenka Kesi Karujevová zo severokaukazského Čečenska.

Podľa Guinnesovej knihy rekordov drží primát najstaršieho obyvateľa planéty Američanka Besse Cooperová, ktorá sa narodila v roku 1896. Získala ho tento rok 21. júna po úmrtí Brazílčanky Marie Gomesovej Valentimovej. Tá skonala pár týždňov pred 115. narodeninami.

Má 127 rokov! Podľa ruského archívu...

Z Ruska, konkrétne zo severokaukazského Čečenska ale teraz prichádzajú správy, že tam žije žena, ktorá má podľa ruského archívu 127 rokov!

Napriek tomu, že ona sama má v preukaze totožnosti uvedený rok narodenia 1895, podľa ktorého má "iba" 116 rokov... Ale ministerstvo vnútra Čečenska tvrdí, že Kesi Karujevová nie je o rok, ale o plných 12 rokov staršia, než najstaršia obyvateľka planéty.

Čísla, pri ktorých ostáva rozum stáť...

"Samých nás to veľmi prekvapilo," vraví jej jediný syn, ktorý má 53 rokov. "Mysleli sme si, že má 116, ale ukázalo sa, že je to 127," povedal serveru Inguš.tv syn Salman Karujev, keď mu ministerstvo bez ďalších podrobností oznámilo, že jeho mamička je staršia, ako si myslel. "Vyzerá to teda tak, že ma mama porodila, keď mala 74 rokov! Otec mal vtedy 76, zomrel v roku 1959," dodáva Salman.

Dobre sa najesť a teplo sa obliecť!

Vo veku údajných 127 rokov chodí babička Kesi k susedom na návštevu cez dvojmetrový múr vraj po rebríku. "Výrazne tu nadsluhujem, ale som tomu rada, ďakujem Alahovi," povedala starenka. Diéta je pre ňu neznámym pojmom. Zo všetkého má najradšej mastné mäso, smotanu a mlieko. Jej recept na dlhovekosť? Dobre sa najesť a teplo sa obliecť!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy